Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Projekat Lazarus

Projekat Lazarus

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958305948

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B9947

Broj strana:

293

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Dana 2. marta 1908, devetnaestogodišnjeg Lazarusa Averbucha, jevrejskog imigranta iz Istočne Evrope, navodnog anarhistu, iz neposredne blizine upucao je šef čikaške policije.

Stoljeće kasnije, Vladimir Brik, mladi istočnoevropski pisac u Chicagu, opsjednut je pričom o Lazarusu. Želeći dokučiti istinu i napisati knjigu o njemu, u društvu prijatelja Rore, ratnog fotografa iz Sarajeva, Brik kreće na putovanje Averbuchovim stopama­ – od Kišinjeva do Chicaga, ali put ih odvodi i do Ukrajine, Moldavije i Bosne i Hercegovine.

Kroz historiju pogroma i siromaštva u osvit 20. stoljeća, te prizmu današnjeg krajolika jeftinih gangstera i još jeftinijih prostitutki, priče Averbucha i Brika neraskidivo se prepliću, stvarajući originalan, provokativan i zabavan roman koji potvrđuje Aleksandra Hemona kao jednog od najdinamičnijih i najbitnijih književnih glasova našeg vremena.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Dana 2. marta 1908, devetnaestogodišnjeg Lazarusa Averbucha, jevrejskog imigranta iz Istočne Evrope, navodnog anarhistu, iz neposredne blizine upucao je šef čikaške policije. Stoljeće kasnije, Vladimir Brik, mladi istočnoevropski pisac u Chicagu, opsjednut je pričom o Lazarusu. Želeći dokučiti istinu i napisati knjigu o njemu, u društvu prijatelja Rore, ratnog fotografa iz Sarajeva, Brik kreće na putovanje Averbuchovim stopama­ – od Kišinjeva do Chicaga, ali put ih odvodi i do Ukrajine, Moldavije i Bosne i Hercegovine. Kroz historiju pogroma i siromaštva u osvit 20. stoljeća, te prizmu današnjeg krajolika jeftinih gangstera i još jeftinijih prostitutki, priče Averbucha i Brika neraskidivo se prepliću, stvarajući originalan, provokativan i zabavan roman koji potvrđuje Aleksandra Hemona kao jednog od najdinamičnijih i najbitnijih književnih glasova našeg vremena.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter