Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Produkcija - Kim Džong Il

Produkcija - Kim Džong Il

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Pol Fišer


ISBN:

978-86-521-2025-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D2563

Broj strana:

417

Težina:

527 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Neobična, istinita priča o otetom filmskom reditelju, njegovoj supruzi filmskoj zvijezdi i usponu mladog diktatora.
Istiniti triler, pun napetosti, strasti i politike, nudi dragocjen uvid u tajni svijet, osvjetljava opčinjujuće poglavlje istorije Sjeverne Koreje i objašnjava kako je ta država postala hermetički zatvorena, strogo režirana zemlja kakva je i danas.

Prije nego što je postao najozloglašeniji svijetski diktator, Kim Džong Il vodio je Ministarstvo propagande Sjeverne Koreje i državni filmski studio. Smišljao je priče za sve snimljene filmove, bio je njihov producent i scenarista. Uprkos takvoj kontroli, nije bio zadovoljan raspoloživim talentima i preduzeo je drastične mjere. Naredio je otmicu Če Jun Hi (Gospođe Če), najčuvenije južnokorejske glumice i njenog bivšeg muža Šin Sang Oka, najslavnijeg filmskog reditelja te zemlje.

Gospođa Če nestala je prva. Kad je Šin došao u Hong Kong da istraži njen nestanak, napadnut je i probudio se umotan u plastičnu foliju na brodu koji plovi za Sjevernu Koreju. Gospođa Če živjela je u raskošnoj izolaciji i mogla je da odlazi samo na večernje zabave Dragog Vođe. Šin je pak pokušavao da pobjegne, poslat je u logor i prevaspitavan. Posle četiri godine je popustio i izrazio odanost režimu Sjeverne Koreje. Sastao se s gospođom Če na prvoj zabavi kojoj je prisustvovao i objavljeno je da će se njih dvoje ponovo vjenčati i raditi kao filmski savjetnici Dragog Vođe. Zajedno su stvorili sedam filmova i stekli Kim Džong Ilovo povjerenje. Pod izgovorom da istražuju mogućnost snimanja filma u Beču, pobjegli su u ambasadu SAD, gdje su zatražili azil.

  • Originalni naziv: A Kim Jong-Il Production...
  • Prevodilac: Nenad Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Neobična, istinita priča o otetom filmskom reditelju, njegovoj supruzi filmskoj zvijezdi i usponu mladog diktatora. Istiniti triler, pun napetosti, strasti i politike, nudi dragocjen uvid u tajni svijet, osvjetljava opčinjujuće poglavlje istorije Sjeverne Koreje i objašnjava kako je ta država postala hermetički zatvorena, strogo režirana zemlja kakva je i danas. Prije nego što je postao najozloglašeniji svijetski diktator, Kim Džong Il vodio je Ministarstvo propagande Sjeverne Koreje i državni filmski studio. Smišljao je priče za sve snimljene filmove, bio je njihov producent i scenarista. Uprkos takvoj kontroli, nije bio zadovoljan raspoloživim talentima i preduzeo je drastične mjere. Naredio je otmicu Če Jun Hi (Gospođe Če), najčuvenije južnokorejske glumice i njenog bivšeg muža Šin Sang Oka, najslavnijeg filmskog reditelja te zemlje. Gospođa Če nestala je prva. Kad je Šin došao u Hong Kong da istraži njen nestanak, napadnut je i probudio se umotan u plastičnu foliju na brodu koji plovi za Sjevernu Koreju. Gospođa Če živjela je u raskošnoj izolaciji i mogla je da odlazi samo na večernje zabave Dragog Vođe. Šin je pak pokušavao da pobjegne, poslat je u logor i prevaspitavan. Posle četiri godine je popustio i izrazio odanost režimu Sjeverne Koreje. Sastao se s gospođom Če na prvoj zabavi kojoj je prisustvovao i objavljeno je da će se njih dvoje ponovo vjenčati i raditi kao filmski savjetnici Dragog Vođe. Zajedno su stvorili sedam filmova i stekli Kim Džong Ilovo povjerenje. Pod izgovorom da istražuju mogućnost snimanja filma u Beču, pobjegli su u ambasadu SAD, gdje su zatražili azil.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter