Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Priznati ono što jeste

Priznati ono što jeste

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7448-249-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2386

Broj strana:

170

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Priznati ono što jest – zvuči jednostavno, zar ne? Koliko nas je koji to zaista možemo? Koliko nas je koji zaista možemo prihvatiti svoj život sa svim teškoćama i nedostacima, nas koji ne zamjeramo svojim roditeljima za ovo ili ono, nas koji se ne bunimo zbog nanesene nepravde, nas koji prihvaćamo svoju sudbinu čak i kad nam ona nosi patnju, oskudicu ili bolest?

Je li potrebno prihvatiti baš sve onako kako jest: ljubav, dobrotu, blagostanje jednako kao i mržnju, nasilje ili nepravdu? Je li to uopće moguće?

To su samo neka od pitanja koja je novinarka Gabriele ten Hovel postavila Bertu Hellingeru, avangardnom njemačkom psihoterapeutu i vodećem misliocu našega doba. To su pitanja koja će, neminovno, svaki čitatelj postaviti sam sebi čitajući ovu knjigu, jer pitanja su univerzalna i tiču se sviju nas. Hellinger razmatra pitanja života i smrti, sudbine, savjesti, pravde i nepravde, krivice i nedužnosti, dobra i zla. Za razliku od većine suvremenih psihoterapeuta, on ne zazire od pitanja duše i duhovnosti ili životnog poziva u službi nečeg većeg od nas.

I što možda najviše iznenađuje, Bert Hellinger središnju ulogu u polju psihoterapije dodjeljuje – ljubavi! Doduše, ne sentimentalnoj ili romantičnoj ljubavi, već ljubavi koja je snažna pokretačka snaga.
Hellinger u dubini duše dotiče ljubav. Ljubav, koja ponekad upravlja teškim sudbinama. On traga i nalazi rješenja koja mogu preokrenuti takve sudbine.

  • Originalni naziv: Anerkennen, was ist
  • Prevodilac: Vlado Ilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priznati ono što jest – zvuči jednostavno, zar ne? Koliko nas je koji to zaista možemo? Koliko nas je koji zaista možemo prihvatiti svoj život sa svim teškoćama i nedostacima, nas koji ne zamjeramo svojim roditeljima za ovo ili ono, nas koji se ne bunimo zbog nanesene nepravde, nas koji prihvaćamo svoju sudbinu čak i kad nam ona nosi patnju, oskudicu ili bolest? Je li potrebno prihvatiti baš sve onako kako jest: ljubav, dobrotu, blagostanje jednako kao i mržnju, nasilje ili nepravdu? Je li to uopće moguće? To su samo neka od pitanja koja je novinarka Gabriele ten Hovel postavila Bertu Hellingeru, avangardnom njemačkom psihoterapeutu i vodećem misliocu našega doba. To su pitanja koja će, neminovno, svaki čitatelj postaviti sam sebi čitajući ovu knjigu, jer pitanja su univerzalna i tiču se sviju nas. Hellinger razmatra pitanja života i smrti, sudbine, savjesti, pravde i nepravde, krivice i nedužnosti, dobra i zla. Za razliku od većine suvremenih psihoterapeuta, on ne zazire od pitanja duše i duhovnosti ili životnog poziva u službi nečeg većeg od nas. I što možda najviše iznenađuje, Bert Hellinger središnju ulogu u polju psihoterapije dodjeljuje – ljubavi! Doduše, ne sentimentalnoj ili romantičnoj ljubavi, već ljubavi koja je snažna pokretačka snaga. Hellinger u dubini duše dotiče ljubav. Ljubav, koja ponekad upravlja teškim sudbinama. On traga i nalazi rješenja koja mogu preokrenuti takve sudbine.

Dodatne informacije

Izdavač Paideia
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter