Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Priručnik za spravljanje rakije

Priručnik za spravljanje rakije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7157-327-3

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K6192

Broj strana:

102

Težina:

146 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Naš narod je poznat po tradiciji pečenja rakije. Ovaj napitak pravi se od raznog voća, trava čak i kukuruza i krompira. U ovom priručniku zainteresovani za ovaj proces mogu da saznaju kako da od, u naslovu navedenog voća, naprave rakiju.

Za razliku od npr. Slovenije gde je najpoznatija jabukovača, rakija od jabuke, u našoj zemlji se najviše proizvodi rakija od šljiva. Nažalost, kvalitet takve rakije varira jer svaki proizvođač ima neki svoj recept, čime se onemogućava da šljivovica postane srpski brend koji bi se plasirao na inostrano tržište. U ovoj knjizi dati su brojni saveti, uputstva i sve ostalo što čini male tajne velikih majstora. Na kvalitet rakije utiče niz faktora: momenat berbe voća, način prerade voća, izvođenje alkoholnog vrenja, momenat destilacije (pečenja) prevrelog voćnog kljuka, sam način destilacije, kao i odležavanje i formiranje rakije.

Ovde ćete naći sve što vas interesuje u vezi voća, sudova u kojim se izvodi pečenje rakije, otklanjanje nedostataka rakije, određivanje jačine rakije, način skladištenja gotove rakije, itd. Knjiga je korisna kako za one koji žele da se profesionalno bave proizvodnjom rakije, tako i pojedincima koji proizvode ovo piće iz hobija i za svoje potrebe.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Naš narod je poznat po tradiciji pečenja rakije. Ovaj napitak pravi se od raznog voća, trava čak i kukuruza i krompira. U ovom priručniku zainteresovani za ovaj proces mogu da saznaju kako da od, u naslovu navedenog voća, naprave rakiju. Za razliku od npr. Slovenije gde je najpoznatija jabukovača, rakija od jabuke, u našoj zemlji se najviše proizvodi rakija od šljiva. Nažalost, kvalitet takve rakije varira jer svaki proizvođač ima neki svoj recept, čime se onemogućava da šljivovica postane srpski brend koji bi se plasirao na inostrano tržište. U ovoj knjizi dati su brojni saveti, uputstva i sve ostalo što čini male tajne velikih majstora. Na kvalitet rakije utiče niz faktora: momenat berbe voća, način prerade voća, izvođenje alkoholnog vrenja, momenat destilacije (pečenja) prevrelog voćnog kljuka, sam način destilacije, kao i odležavanje i formiranje rakije. Ovde ćete naći sve što vas interesuje u vezi voća, sudova u kojim se izvodi pečenje rakije, otklanjanje nedostataka rakije, određivanje jačine rakije, način skladištenja gotove rakije, itd. Knjiga je korisna kako za one koji žele da se profesionalno bave proizvodnjom rakije, tako i pojedincima koji proizvode ovo piće iz hobija i za svoje potrebe.

Dodatne informacije

Izdavač Partenon
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter