Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

K1424

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1424

Broj strana:

172

Težina:

302 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pčelarstvo je grana poljoprivrede u kojoj se uzgaja i iskorištava medonosna pčela (Apis mellifica L.) za dobijanje direktnih i indirektnih koristi.

Direktne koristi se dobijaju u sljedećim proizvodima:
- pčelinji med, pčelinji vosak, pčelinji otrov, matična mliječ, cvjetni prah, propolis, rojevi i matice.

Pčelarstvo je staro koliko i ljuski rod. Prvobitni čovjek nije uzgajao pčele već ih je tražio u šupljinama drveća i stijena. Stari Egipćani i Asirci su među prvima uzgajali pčele, tako da su Stari Grci primili vještinu uzgoja pčela od Egipćana a Rimljani od Grka. Tako je pčelarstvo postalo veoma važna grana poljuprivrede.

U našoj zemlji klima je je blaga te su pčele aktivne 7- 8 mjeseci u godini. Pčele se uzgajaju u svim zemljama svijeta, u nekim krajevima zbog nepovoljnih klimatskih prilika pčele se uzgajaju radi oprašivanja bilja ili zbog sportskih aktivnosti.

U ovoj knjizi možete naći svo o životu pčela, košnicama i pčelarskom priboru, medonosnom bilju, gajenju pčela, oprašivanju poljoprivrednog bilja pomoću pčela i najvažnije zaštita pčela od zaraznih bolesti i štetočina.

  • Izdanje: 7
  • Godina: 1991
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pčelarstvo je grana poljoprivrede u kojoj se uzgaja i iskorištava medonosna pčela (Apis mellifica L.) za dobijanje direktnih i indirektnih koristi. Direktne koristi se dobijaju u sljedećim proizvodima: - pčelinji med, pčelinji vosak, pčelinji otrov, matična mliječ, cvjetni prah, propolis, rojevi i matice. Pčelarstvo je staro koliko i ljuski rod. Prvobitni čovjek nije uzgajao pčele već ih je tražio u šupljinama drveća i stijena. Stari Egipćani i Asirci su među prvima uzgajali pčele, tako da su Stari Grci primili vještinu uzgoja pčela od Egipćana a Rimljani od Grka. Tako je pčelarstvo postalo veoma važna grana poljuprivrede. U našoj zemlji klima je je blaga te su pčele aktivne 7- 8 mjeseci u godini. Pčele se uzgajaju u svim zemljama svijeta, u nekim krajevima zbog nepovoljnih klimatskih prilika pčele se uzgajaju radi oprašivanja bilja ili zbog sportskih aktivnosti. U ovoj knjizi možete naći svo o životu pčela, košnicama i pčelarskom priboru, medonosnom bilju, gajenju pčela, oprašivanju poljoprivrednog bilja pomoću pčela i najvažnije zaštita pčela od zaraznih bolesti i štetočina.

Dodatne informacije

Izdavač Zadrugar
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter