Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Intuicija - Spoznaja izvan logičnog

Intuicija - Spoznaja izvan logičnog

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Osho


ISBN:

978-953-218-585-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M7620

Broj strana:

232

Težina:

324 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Intuicija govori o razlici izmedu razumnog, logičnog uma i mnogo obuhvatnijeg svijeta duhovnog. Um logikom upoznaje stvarnost, duša intuicijom spoznaje stvarnost.

Oshova rasprava o ovoj temi je neizmjerno lucidna, povremeno zabavna i veoma temeljita. Svi mi posjedujemo urodenu intuiciju, no društveno uvjetovanje i formalno obrazovanje obično često rade protiv toga. Uče nas da ignoriramo vlastite instinkte, umjesto da ih pokušamo shvatiti i iskoristiti kao temelje individualnog razvoja. U tom procesu potkopavamo samo korijenje urodene mudrosti koja bi nam trebala razviti intuiciju.

Osho točno odreduje što je intuicija i daje nam smjernice kako ćemo je identificirati u sebi i drugima. Uči nas kako ćemo razlikovati istinski intuitivni uvid od „zabluda koje neizbježno vode do pogrešnih izbora i neželjenih posljedica. Uključio je mnoge vježbe i meditacije, osmišljene za njegovanje i razvoj svih naših individualnih, prirodno intuitivnih talenata.

  • Originalni naziv: Intuition: Knowing Beyond...
  • Prevodilac: Dolores Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Intuicija govori o razlici izmedu razumnog, logičnog uma i mnogo obuhvatnijeg svijeta duhovnog. Um logikom upoznaje stvarnost, duša intuicijom spoznaje stvarnost. Oshova rasprava o ovoj temi je neizmjerno lucidna, povremeno zabavna i veoma temeljita. Svi mi posjedujemo urodenu intuiciju, no društveno uvjetovanje i formalno obrazovanje obično često rade protiv toga. Uče nas da ignoriramo vlastite instinkte, umjesto da ih pokušamo shvatiti i iskoristiti kao temelje individualnog razvoja. U tom procesu potkopavamo samo korijenje urodene mudrosti koja bi nam trebala razviti intuiciju. Osho točno odreduje što je intuicija i daje nam smjernice kako ćemo je identificirati u sebi i drugima. Uči nas kako ćemo razlikovati istinski intuitivni uvid od „zabluda koje neizbježno vode do pogrešnih izbora i neželjenih posljedica. Uključio je mnoge vježbe i meditacije, osmišljene za njegovanje i razvoj svih naših individualnih, prirodno intuitivnih talenata.

Dodatne informacije

Izdavač Leo commerce
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter