Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Prirodoslovlje

Prirodoslovlje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-31133-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1189

Broj strana:

360

Težina:

460 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

65,20 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kolegij prirodoslovlja uvod je u prirodne znanosti, koji u programu učiteljskoga studija priprema i osposobljava buduće učitelje za izvođenje dijela programa nastavnog predmeta priroda i društvo. U Hrvatskoj je spomenuti kolegij popraćen nedostatkom visokoškolskog udžbenika, pa su stoga studenti razredne nastave na Učiteljskoj akademiji i visokim učiteljskim školama bili nužno upućivani na korištenje raspoloživom literaturom, ponajprije knjigama i skriptama, namijenjenima studentima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. No, budući da su ti udžbenici namijenjeni drugoj vrsti studija (predmetnim nastavnicima za prirodne znanosti u osnovnim i srednjim školama), u praksi je korištenje postojećom literaturom bilo praćeno znatnim poteškoćama. Upravo zbog tih razloga pojavila se potreba za udžbenikom specifične namjene.
Pišući ovaj udžbenik i vodeći pri tomu računa o nastavnom planu i programu za učiteljski studij, nastojali smo izbjeći zamku nepotrebnog ponavljanja temeljnih prirodoslovnih sadržaja koji se obrađuju u srednjim školama (Što je do sada uglavnom bila praksa na učiteljskom studiju). Imajući to na umu, nastojali smo stvoriti takav udžbenik koji bi omogućio spoznavanje temeljnih principa iz područja prirodnih znanosti, ponajprije preko bioloških sustava, i tako olakšao razumijevanje različitih problema od osobne i društvene važnosti te naučio cijeniti svijet prirode.
Načela i primjena prirodnih znanosti zalaze u sva područja života, od same prirode živoga svijeta, biološke raznolikosti, novih izvora hrane, utjecaja čovjeka na okoliš, problematike genski modificiranih organizama, prijetnje AIDS-om, suzbijanja bolesti, pa do u desetke drugih tema. Uz predavanja, vježbe i osobne konzultacije, ovaj je udžbenik za studente razredne nastave najvažnije pomagalo pri učenju o temeljnim prirodoslovnim sadržajima.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x280
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Kolegij prirodoslovlja uvod je u prirodne znanosti, koji u programu učiteljskoga studija priprema i osposobljava buduće učitelje za izvođenje dijela programa nastavnog predmeta priroda i društvo. U Hrvatskoj je spomenuti kolegij popraćen nedostatkom visokoškolskog udžbenika, pa su stoga studenti razredne nastave na Učiteljskoj akademiji i visokim učiteljskim školama bili nužno upućivani na korištenje raspoloživom literaturom, ponajprije knjigama i skriptama, namijenjenima studentima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. No, budući da su ti udžbenici namijenjeni drugoj vrsti studija (predmetnim nastavnicima za prirodne znanosti u osnovnim i srednjim školama), u praksi je korištenje postojećom literaturom bilo praćeno znatnim poteškoćama. Upravo zbog tih razloga pojavila se potreba za udžbenikom specifične namjene. Pišući ovaj udžbenik i vodeći pri tomu računa o nastavnom planu i programu za učiteljski studij, nastojali smo izbjeći zamku nepotrebnog ponavljanja temeljnih prirodoslovnih sadržaja koji se obrađuju u srednjim školama (Što je do sada uglavnom bila praksa na učiteljskom studiju). Imajući to na umu, nastojali smo stvoriti takav udžbenik koji bi omogućio spoznavanje temeljnih principa iz područja prirodnih znanosti, ponajprije preko bioloških sustava, i tako olakšao razumijevanje različitih problema od osobne i društvene važnosti te naučio cijeniti svijet prirode. Načela i primjena prirodnih znanosti zalaze u sva područja života, od same prirode živoga svijeta, biološke raznolikosti, novih izvora hrane, utjecaja čovjeka na okoliš, problematike genski modificiranih organizama, prijetnje AIDS-om, suzbijanja bolesti, pa do u desetke drugih tema. Uz predavanja, vježbe i osobne konzultacije, ovaj je udžbenik za studente razredne nastave najvažnije pomagalo pri učenju o temeljnim prirodoslovnim sadržajima.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter