Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Prirodno liječenje - Bol u leđima

Prirodno liječenje - Bol u leđima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-274-172-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8771

Broj strana:

88

Težina:

234 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

7,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Iako ste najčešće čuli od starijih osoba da se žale na bolove u leđima, bolovi u leđima nisu nužno znak starenja, te može pogoditi bilo koga iz bilo koje dobe skupine.

Jačina bolova u leđima može varirati među različitim pojedincima, kod nekis moe pojaviti tek mala bol u leđima, dok kod nekih može biti toliko jaka da onemogućava normalno funkcioniranje. Bol u leđima danas je vrlo česta bolest, osam od deset osoba bar jednom će u životu patiti od bolova u leđima.

Mjesto i težina bolova u leđima ovisi o nekoliko čimbenika, kao što su dob, opće zdravstveno stanje, ali na sreću u većini slučajeva može se liječiti ili bar ublažiti promjenama načina života i lijekovima.

Dijagnoza je jedan od najvažnijih elemenata u uspješnom liječenju, ali samo će oni najteži slučajevi pomicanja i pucanja diska zahtijevati operaciju.

Osobe obično ignoriraju bol u leđima i savjet liječnika traže tek kada bol postane nepodnošljiva. U mnogim slučajevima pravodobno liječenje najbolje pomaže borbi protiv bolova u leđima i njihovom prestanku.

Što uzrokuje bolove u leđima:

- napetost
- išijas
- nepravilan oblik kralježnice
- osteoporoza
- infekcije i mnogi drugi faktori.

Postoje mnogi lijekovi protiv bolova u leđima za koje se zna da su vrlo učinkoviti.

Toplo-hladna terapija dobar je lijek za bolove u leđima. Obično će naizmjenični toplo hladni oblozi ukloniti bol na kratko vrijeme.

Za liječenje bolova u leđima od bilja se najčešće preporučuje kora vrbe, vražja pandža koje se uzimaju oralno.

Masaže su također vrlo učinkovite.

Tjelovježba je jedan od najvažnijih postupaka kod liječenja boli u leđima. Osobe bi trebale hodati redovito, plivati te izvoditi vježbe koje im je preporučio liječnik.

Nedostatak vitamina D može dovesti do boli u leđima, pa je nužno unositi suplemente ili se što više izlagati sunčevim zrakama.

Riblje ulje također pomaže ublažavanju boli u leđima.

Ali jednako važno, ako ne i važnije je promijeniti životni stil. Treba odustati od svih nezdravih navika poput konzumiranja alkohola i pušenja.
- pravilno se držati dok se sjedi i stoji
- dovoljno se svakodnevno odmarati, ali i vježbati.
- tražiti načine za oslobađanje od stresa.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 115x170
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Iako ste najčešće čuli od starijih osoba da se žale na bolove u leđima, bolovi u leđima nisu nužno znak starenja, te može pogoditi bilo koga iz bilo koje dobe skupine. Jačina bolova u leđima može varirati među različitim pojedincima, kod nekis moe pojaviti tek mala bol u leđima, dok kod nekih može biti toliko jaka da onemogućava normalno funkcioniranje. Bol u leđima danas je vrlo česta bolest, osam od deset osoba bar jednom će u životu patiti od bolova u leđima. Mjesto i težina bolova u leđima ovisi o nekoliko čimbenika, kao što su dob, opće zdravstveno stanje, ali na sreću u većini slučajeva može se liječiti ili bar ublažiti promjenama načina života i lijekovima. Dijagnoza je jedan od najvažnijih elemenata u uspješnom liječenju, ali samo će oni najteži slučajevi pomicanja i pucanja diska zahtijevati operaciju. Osobe obično ignoriraju bol u leđima i savjet liječnika traže tek kada bol postane nepodnošljiva. U mnogim slučajevima pravodobno liječenje najbolje pomaže borbi protiv bolova u leđima i njihovom prestanku. Što uzrokuje bolove u leđima: - napetost - išijas - nepravilan oblik kralježnice - osteoporoza - infekcije i mnogi drugi faktori. Postoje mnogi lijekovi protiv bolova u leđima za koje se zna da su vrlo učinkoviti. Toplo-hladna terapija dobar je lijek za bolove u leđima. Obično će naizmjenični toplo hladni oblozi ukloniti bol na kratko vrijeme. Za liječenje bolova u leđima od bilja se najčešće preporučuje kora vrbe, vražja pandža koje se uzimaju oralno. Masaže su također vrlo učinkovite. Tjelovježba je jedan od najvažnijih postupaka kod liječenja boli u leđima. Osobe bi trebale hodati redovito, plivati te izvoditi vježbe koje im je preporučio liječnik. Nedostatak vitamina D može dovesti do boli u leđima, pa je nužno unositi suplemente ili se što više izlagati sunčevim zrakama. Riblje ulje također pomaže ublažavanju boli u leđima. Ali jednako važno, ako ne i važnije je promijeniti životni stil. Treba odustati od svih nezdravih navika poput konzumiranja alkohola i pušenja. - pravilno se držati dok se sjedi i stoji - dovoljno se svakodnevno odmarati, ali i vježbati. - tražiti načine za oslobađanje od stresa.

Dodatne informacije

Izdavač Begen
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter