Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Principi laparoskopske hirurgije

Principi laparoskopske hirurgije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958655135

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D1272

Broj strana:

320

Težina:

805 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

135,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Principi laparoskopske hirurgije autora Prof. dr. sc. Šefika Hasukića i saradnika sastoji se od 23 poglavlja koje obrađuju pet cjelina: Preoperativne postupke, instrumente i opremu; Anesteziju, uspostavljanje pneumoperitoneuma, patofiziologiju; Bazičnu laparoskopsku tehniku; Najčešće laparoskopske procedure u opštoj hirurgiji i Postoperativnu njegu i komplikacije.Tekst je napisan na 305 stranica s 225 orginalnih ilustracija u boji i 70 tabela. Autor i saradnici naveli su 583 citata među kojima ima znatan broj citiranih radova samih autora.
Autor i saradnici od prve stranice teksta na veoma seriozan način grade kvalitetnu materiju laparoskopske kirurgije i to od njenog postanka, njenog općenitog značenja, da bi kroz upoznavanje s instrumentima,postupaka s bolesnikom pristupili jednom od najvažnijih segmenata laparoskopske kirurgije, uspostavljanju pneumoperitoneuma i uvođenju instrumenata, troakara, koji omogućuju izvođenje operacijskog zahvata.
Recenziju knjige uradili su Prof.dr.sc. Miroslav Bekavac-Bešlin(Zagreb) i Doc.dr.sc. Damir Kovačić (Osijek).
Izvodi iz recenzije:
Tekst Principi laparoskopske hirugije u svom definitivnom obliku ima mjesto u medicinskoj literaturi, osobito literaturi deficitarnoj bazičnim udžbenicima za kirurge na početku svoje kirurške edukacije ali i za sve one koji na žalost nisu imali mogućnost da kroz literaturu unaprijede svoje znanje. Tekst kako mogu skromno predvidjeti ima svoje mjesto i izvan granica domovine autora jer je potražnja za edukacijskim publikacijama i interes za njih velik. Nakon provedene recenzije teksta “Principi laparoskopske kirurgije autora Doc. dr. sc. Šefika I. Hasukića i suradnika, preporučam štampanje recenziranog rukopisa. Rukopis predstavlja velik doprinos znanstveno-nastavnom utemeljenju laparoskopske kirurgije.
Prof. dr. sc. Miroslav Bešlin

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x260
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Principi laparoskopske hirurgije autora Prof. dr. sc. Šefika Hasukića i saradnika sastoji se od 23 poglavlja koje obrađuju pet cjelina: Preoperativne postupke, instrumente i opremu; Anesteziju, uspostavljanje pneumoperitoneuma, patofiziologiju; Bazičnu laparoskopsku tehniku; Najčešće laparoskopske procedure u opštoj hirurgiji i Postoperativnu njegu i komplikacije.Tekst je napisan na 305 stranica s 225 orginalnih ilustracija u boji i 70 tabela. Autor i saradnici naveli su 583 citata među kojima ima znatan broj citiranih radova samih autora. Autor i saradnici od prve stranice teksta na veoma seriozan način grade kvalitetnu materiju laparoskopske kirurgije i to od njenog postanka, njenog općenitog značenja, da bi kroz upoznavanje s instrumentima,postupaka s bolesnikom pristupili jednom od najvažnijih segmenata laparoskopske kirurgije, uspostavljanju pneumoperitoneuma i uvođenju instrumenata, troakara, koji omogućuju izvođenje operacijskog zahvata. Recenziju knjige uradili su Prof.dr.sc. Miroslav Bekavac-Bešlin(Zagreb) i Doc.dr.sc. Damir Kovačić (Osijek). Izvodi iz recenzije: Tekst Principi laparoskopske hirugije u svom definitivnom obliku ima mjesto u medicinskoj literaturi, osobito literaturi deficitarnoj bazičnim udžbenicima za kirurge na početku svoje kirurške edukacije ali i za sve one koji na žalost nisu imali mogućnost da kroz literaturu unaprijede svoje znanje. Tekst kako mogu skromno predvidjeti ima svoje mjesto i izvan granica domovine autora jer je potražnja za edukacijskim publikacijama i interes za njih velik. Nakon provedene recenzije teksta “Principi laparoskopske kirurgije autora Doc. dr. sc. Šefika I. Hasukića i suradnika, preporučam štampanje recenziranog rukopisa. Rukopis predstavlja velik doprinos znanstveno-nastavnom utemeljenju laparoskopske kirurgije. Prof. dr. sc. Miroslav Bešlin

Dodatne informacije

Izdavač Suton
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter