Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Princeza iz senke

Princeza iz senke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

00000

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3059

Broj strana:

400

Težina:

380 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Od autorke romana Svetkovina ruža i Lepota nepoznatog.
Princeza iz sjenke se nadovezuje na romane Dvadeseta supruga i Svetkovina ruža. Autorka nas vraća u Indiju sedamnaestog vijeka, nekoliko godina prije Mehrunisine smrti, kada se dvije princeze bore za prevlast.
Kako bi stekle moć nad očevim haremom, careve kćerke Džahanara i Rošanara kuju zavjere i spletkare jedna protiv druge. Kao carskim princezama kretanje im je ograničeno na harem i one se ne mogu udati. Ipak, to ih ne sprječava da imaju nedozvoljene ljubavne veze ili da prave planove o slijedećem nasljedniku krune.
One se međusobno bore za sve: za prevlast nad haremom, za očevu naklonost i za budućnost zemlje. Ali uprkos najvećim naporima da utiču na budućnost, njihovi planovi i spletke nisu u žiži interesovanja jer će se nad njih nadviti sjenka najvećeg spomenika indijske istorije, Tadž Mahala.
Svojim darom i zanesenošću istorijom i kulturom Sundaresanova stvara priču bogatu pojedinostima koje čitaoca upoznaju sa životom žena u Indiji i njihovom borbom za moć, kao i sa temeljnim istorijatom Tadž Mahala, jednog od najproslavljenijih arhitektonskih ostvarenja na svijetu.

  • Originalni naziv: Shadow Princess
  • Prevodilac: Nela Britvi
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Od autorke romana Svetkovina ruža i Lepota nepoznatog. Princeza iz sjenke se nadovezuje na romane Dvadeseta supruga i Svetkovina ruža. Autorka nas vraća u Indiju sedamnaestog vijeka, nekoliko godina prije Mehrunisine smrti, kada se dvije princeze bore za prevlast. Kako bi stekle moć nad očevim haremom, careve kćerke Džahanara i Rošanara kuju zavjere i spletkare jedna protiv druge. Kao carskim princezama kretanje im je ograničeno na harem i one se ne mogu udati. Ipak, to ih ne sprječava da imaju nedozvoljene ljubavne veze ili da prave planove o slijedećem nasljedniku krune. One se međusobno bore za sve: za prevlast nad haremom, za očevu naklonost i za budućnost zemlje. Ali uprkos najvećim naporima da utiču na budućnost, njihovi planovi i spletke nisu u žiži interesovanja jer će se nad njih nadviti sjenka najvećeg spomenika indijske istorije, Tadž Mahala. Svojim darom i zanesenošću istorijom i kulturom Sundaresanova stvara priču bogatu pojedinostima koje čitaoca upoznaju sa životom žena u Indiji i njihovom borbom za moć, kao i sa temeljnim istorijatom Tadž Mahala, jednog od najproslavljenijih arhitektonskih ostvarenja na svijetu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter