Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Princ i fantom

Princ i fantom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788652110940

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4837

Broj strana:

179

Težina:

310 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Tajna zbog koje je princ Đorđe Karađorđević morao biti uklonjen.

Ne smijemo dozvoliti da budemo zatvoreni u kavez, ne možemo, ne smijemo dozvoliti da nam se životne žile podvežu, što bi nas dovelo u potpunu nesnosnu zavisnost, političku i privrednu. Srpski narod je ovu grudu srpske zemlje oslobodio takoreći golim rukama, on ne smije nikada napustiti tu svoju krvlju zatopljenu slobodu, a ko bi nas na to gonio, goni nas namjerno i sa ciljem u neotklonivi očajni rat.
Danas je moja dužnost, da spremim sebe i svoj narod, i sad, u ovom teškom trenutku, za mene nema drugog izbora, do taj, da svoju čast založim za uspjeh našeg životnog boja i da svoj život posvetim i žrtvujem tom ratu.

Istorijska istina o sudbini princa Đorđa Karađorđevića, koji je proveo petnaest godina u duševnoj bolnici u Toponici kod Niša, prepliće se u ovom romanu sa okultnim i magijskim. Na početku Drugog svjetskog rata, u okruženju kome ne pripada, princ Đorđe pokušava da otkrije misterioznog ubicu koji zastrašuje bolesnike ali i da utiče na odluke kraljevske porodice. Tajnu istoriju čovječanstva prenijeće mu jedan neobičan posjetilac i tako potvrditi neprolaznost ljudskih vrijednosti.

Ljudsko znanje je ponekad kao naprslo ogledalo u kome se stvarna slika prepliće sa izobličenom. U tom međuprostoru magijsko i okultno mogu imati snažan uticaj. Roman Princ i fantom slika je istorijske epohe u kojoj su dinastička trvenja i individualni napor da se pobjede iskonsko zlo i prijetnja etosu dramatično prikazani.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Tajna zbog koje je princ Đorđe Karađorđević morao biti uklonjen. Ne smijemo dozvoliti da budemo zatvoreni u kavez, ne možemo, ne smijemo dozvoliti da nam se životne žile podvežu, što bi nas dovelo u potpunu nesnosnu zavisnost, političku i privrednu. Srpski narod je ovu grudu srpske zemlje oslobodio takoreći golim rukama, on ne smije nikada napustiti tu svoju krvlju zatopljenu slobodu, a ko bi nas na to gonio, goni nas namjerno i sa ciljem u neotklonivi očajni rat. Danas je moja dužnost, da spremim sebe i svoj narod, i sad, u ovom teškom trenutku, za mene nema drugog izbora, do taj, da svoju čast založim za uspjeh našeg životnog boja i da svoj život posvetim i žrtvujem tom ratu. Istorijska istina o sudbini princa Đorđa Karađorđevića, koji je proveo petnaest godina u duševnoj bolnici u Toponici kod Niša, prepliće se u ovom romanu sa okultnim i magijskim. Na početku Drugog svjetskog rata, u okruženju kome ne pripada, princ Đorđe pokušava da otkrije misterioznog ubicu koji zastrašuje bolesnike ali i da utiče na odluke kraljevske porodice. Tajnu istoriju čovječanstva prenijeće mu jedan neobičan posjetilac i tako potvrditi neprolaznost ljudskih vrijednosti. Ljudsko znanje je ponekad kao naprslo ogledalo u kome se stvarna slika prepliće sa izobličenom. U tom međuprostoru magijsko i okultno mogu imati snažan uticaj. Roman Princ i fantom slika je istorijske epohe u kojoj su dinastička trvenja i individualni napor da se pobjede iskonsko zlo i prijetnja etosu dramatično prikazani.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter