Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Leksikon neimara

Leksikon neimara

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

601406

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

V1769

Broj strana:

414

Težina:

846 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

51,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon osam godina izlaska iz štampe prvog izdanja Leksikona srpskih arhitekata 19. i 20. vijeka (1999), nastalog kao zajednički plod saradnje Kluba arhitekata i Građevinske knjige, objavljeno je i treće, dopunjeno izdanje pod nazivom Leksikon neimara.

Građevinska knjiga novim izdanjem još jednom je pokazala stručnoj i široj čitalačkoj publici da je neprikosnoveni izdavač na polju arhitekture i građevine, pogotovo što je ova knjiga u velikoj mjeri dopunjena novim ličnostima, podacima i autorskim djelima. Dopune se, prije svega, odnose na dodavanje novih jedinica, odnosno arhitekata i građevinaca, kao i proširivanje već postojećog teksta novim djelima istih, odnosno fotografijama njihovih radova.

Treće, dopunjeno izdanje ima za cilj, kao uostalom i prethodna, da sakupi sve što je do sada zabilježeno, ali i da podstakne bilježenje svega onoga što je ranije nastajalo: podatke o manje poznatim autorima i njihovim djelima.

Leksikoni traže stalna ažuriranja, što zahtjeva uvid u čitavo stanje, kako istoriografsko, tako i ono in situ. Tačnost, konciznost i temeljitost iznijetih podataka u Leksikonu, prava su preporuka za njegovu kontinuiranu upotrebu.

  • Izdanje: 3
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 210x297
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nakon osam godina izlaska iz štampe prvog izdanja Leksikona srpskih arhitekata 19. i 20. vijeka (1999), nastalog kao zajednički plod saradnje Kluba arhitekata i Građevinske knjige, objavljeno je i treće, dopunjeno izdanje pod nazivom Leksikon neimara. Građevinska knjiga novim izdanjem još jednom je pokazala stručnoj i široj čitalačkoj publici da je neprikosnoveni izdavač na polju arhitekture i građevine, pogotovo što je ova knjiga u velikoj mjeri dopunjena novim ličnostima, podacima i autorskim djelima. Dopune se, prije svega, odnose na dodavanje novih jedinica, odnosno arhitekata i građevinaca, kao i proširivanje već postojećog teksta novim djelima istih, odnosno fotografijama njihovih radova. Treće, dopunjeno izdanje ima za cilj, kao uostalom i prethodna, da sakupi sve što je do sada zabilježeno, ali i da podstakne bilježenje svega onoga što je ranije nastajalo: podatke o manje poznatim autorima i njihovim djelima. Leksikoni traže stalna ažuriranja, što zahtjeva uvid u čitavo stanje, kako istoriografsko, tako i ono in situ. Tačnost, konciznost i temeljitost iznijetih podataka u Leksikonu, prava su preporuka za njegovu kontinuiranu upotrebu.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter