Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Klasični drveni krovovi

Klasični drveni krovovi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

401911

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1673

Broj strana:

716

Težina:

1561 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

105,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Krov je peta fasada objekta. Štiti objekat od padavina, hladnoće, toplote i požara. On je osnov za postavljanje uređaja solarnog grijanja. Prostor ispod pokrivača krova - tavan, služi za stambene i slične prostorne namjene.

Krov je sastavljen iz dva osnovna dijela, bez obzira na oblik građevine, i to:
- od krovnog pokrivača koji može biti različit zavisno od nagiba, dugotrajnosti i klimatskih uslova.
- Od krovne konstrukcije koja nosi pokrivač, a koja može biti različitog sklopa zavisno od oblika osnove, tzv.gabarita objekta.

Knjiga se sastoji iz 29 poglavlja: Prosti krovovi; Krovovi sa raspinjačama; Krovovi sa slemenjačom; Krovovi sa rožnjačama na pravim stolicama; Krovovi sa rožnjačama na kosim stolicama; Krovovi sa prostim vješaljkama/Krovovi sa šed konstrukcijom (izlomljeni)/Krovovi sa laternama/Krovovi sa tornjevima i kupolama; Mansardni krovovi; Složeni krovovi; Drvene tavanice; Krovni prozori; Termička izolacija; Pokrivanje ravnim biber-crijepom; Pokrivanje ožljebljenim-falc crijepom; Pokrivanje ćeramidom i kapelajima; Pokrivanje kamenim pločama; Pokrivanje slamom i trskom; Pokrivanje šindrom; Pokrivanje ter papirom; Pokrivanje limom i bakrom; Pokrivanje cement azbestnim pločama; Opšivanje krovnih dijelova limom; Oluci; Krojenje i obilježavanje krova; Drveno stepenište; Spojna sredtva (zavrtnji, ekseri, karike, konektori-kramponke, klamfe, čelični moždanici, metalne podveze, drveni moždanici i zasjeci); Vrste opterećenja na krovu (snijeg, vjetar); Statički proračun; Dimenzionisanje: rogova, raspinjača, rožnjača, slemenjača, stubova, pajanti, kosnika, greda-tavanjača i veznih elemenata.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2003
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x290
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Krov je peta fasada objekta. Štiti objekat od padavina, hladnoće, toplote i požara. On je osnov za postavljanje uređaja solarnog grijanja. Prostor ispod pokrivača krova - tavan, služi za stambene i slične prostorne namjene. Krov je sastavljen iz dva osnovna dijela, bez obzira na oblik građevine, i to: - od krovnog pokrivača koji može biti različit zavisno od nagiba, dugotrajnosti i klimatskih uslova. - Od krovne konstrukcije koja nosi pokrivač, a koja može biti različitog sklopa zavisno od oblika osnove, tzv.gabarita objekta. Knjiga se sastoji iz 29 poglavlja: Prosti krovovi; Krovovi sa raspinjačama; Krovovi sa slemenjačom; Krovovi sa rožnjačama na pravim stolicama; Krovovi sa rožnjačama na kosim stolicama; Krovovi sa prostim vješaljkama/Krovovi sa šed konstrukcijom (izlomljeni)/Krovovi sa laternama/Krovovi sa tornjevima i kupolama; Mansardni krovovi; Složeni krovovi; Drvene tavanice; Krovni prozori; Termička izolacija; Pokrivanje ravnim biber-crijepom; Pokrivanje ožljebljenim-falc crijepom; Pokrivanje ćeramidom i kapelajima; Pokrivanje kamenim pločama; Pokrivanje slamom i trskom; Pokrivanje šindrom; Pokrivanje ter papirom; Pokrivanje limom i bakrom; Pokrivanje cement azbestnim pločama; Opšivanje krovnih dijelova limom; Oluci; Krojenje i obilježavanje krova; Drveno stepenište; Spojna sredtva (zavrtnji, ekseri, karike, konektori-kramponke, klamfe, čelični moždanici, metalne podveze, drveni moždanici i zasjeci); Vrste opterećenja na krovu (snijeg, vjetar); Statički proračun; Dimenzionisanje: rogova, raspinjača, rožnjača, slemenjača, stubova, pajanti, kosnika, greda-tavanjača i veznih elemenata.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter