Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Internacionalno građevinarstvo

Internacionalno građevinarstvo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Zoran Cekić


ISBN:

86-395-0455-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

V1666

Broj strana:

401

Težina:

862 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

U vodećim svjetskim akademskim institucijama i istraživačkim centrima na kojima se izučava oblast građevinarstva pridaje se veliki značaj istraživanjima u oblasti strategijskog korporativnog menadžmenta i internacionalnog građevinarstva. Primjena tehnika strategijskog korporativnog menadžmenta treba da omogući da se prednosti i kvaliteti koje posjeduju naše građevinske kompanije udruže sa mogućnostima koje pružaju internacionalna tržišta.

Autor je u ovoj knjizi na pregledan i koncizan način analizirao i prikazao primjenu tehnika strategijskog korporativnog menadžmenta u građevinarstvu, kao i njihov uticaj na uspješno upravljanje resursima i poslovnim strategijama internacionalnih građevinskih kompanija, ostvarujući na taj način ciljeve koji su postavljeni na početku pisanja knjige. Koristio je obimnu, uglavnom inostranu, literaturu, rezultate svog naučno-istraživačkog rada u ovoj oblasti, kao i svoje inženjersko iskustvo, i uspješno prikazao stanje naučne misli i prakse u ovoj oblasti.

Ovo je prva knjiga na našem jeziku koja obrađuje ovu veoma važnu oblast i u njoj su prikazani svi bitni aspekti koji mogu da omoguće da se pozicioniranju naših građevinskih kompanija na internacionalnom tržištu priđe na strategijski promišljen način. Knjiga je monografskog karaktera i korisno će poslužiti svima onima koji žele da se upoznaju sa mogućnostima primjene savremenih tehnika strategijskog menadžmenta u internacionalnom građevinarstvu. Osim toga, knjiga se može koristiti kao udžbenik na predmetima koji obrađuju oblast internacionalnog građevinarstva i strategijskog korporativnog menadžmenta na osnovnim i poslijediplomskim studijama.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U vodećim svjetskim akademskim institucijama i istraživačkim centrima na kojima se izučava oblast građevinarstva pridaje se veliki značaj istraživanjima u oblasti strategijskog korporativnog menadžmenta i internacionalnog građevinarstva. Primjena tehnika strategijskog korporativnog menadžmenta treba da omogući da se prednosti i kvaliteti koje posjeduju naše građevinske kompanije udruže sa mogućnostima koje pružaju internacionalna tržišta. Autor je u ovoj knjizi na pregledan i koncizan način analizirao i prikazao primjenu tehnika strategijskog korporativnog menadžmenta u građevinarstvu, kao i njihov uticaj na uspješno upravljanje resursima i poslovnim strategijama internacionalnih građevinskih kompanija, ostvarujući na taj način ciljeve koji su postavljeni na početku pisanja knjige. Koristio je obimnu, uglavnom inostranu, literaturu, rezultate svog naučno-istraživačkog rada u ovoj oblasti, kao i svoje inženjersko iskustvo, i uspješno prikazao stanje naučne misli i prakse u ovoj oblasti. Ovo je prva knjiga na našem jeziku koja obrađuje ovu veoma važnu oblast i u njoj su prikazani svi bitni aspekti koji mogu da omoguće da se pozicioniranju naših građevinskih kompanija na internacionalnom tržištu priđe na strategijski promišljen način. Knjiga je monografskog karaktera i korisno će poslužiti svima onima koji žele da se upoznaju sa mogućnostima primjene savremenih tehnika strategijskog menadžmenta u internacionalnom građevinarstvu. Osim toga, knjiga se može koristiti kao udžbenik na predmetima koji obrađuju oblast internacionalnog građevinarstva i strategijskog korporativnog menadžmenta na osnovnim i poslijediplomskim studijama.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter