Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Primenjena petrografija

Primenjena petrografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-395-0591-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

V1705

Broj strana:

418

Težina:

847 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

74,60 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Prvo izdanje pod nazivom Tehnička petrografija izdato je još 1984. godine i napisano je na osnovu predavanja koja je autor Nenad Bilbija dugo godina držao na katedri za petrologiju i geohemiju Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu. Drugo, prošireno i dopunjeno izdanje prilagođeno je programu osnovnih i master studija na istoimenom fakultetu.

Značajno proširenje učinjeno je u poglavlju o radioaktivnim svojstvima i uticaju prirodne radioaktivnosti na primjenu kamena kao građevinskog materijala, prvenstveno u oblasti arhitektonskog oblikovanja.

Knjiga predstavlja značajan doprinos poznavanju i mogućoj primjeni kamena i popunjava veliku prazninu u našoj stručnoj i naučnoj literaturi. Autori su znalački proučili zanimljivu i nedovoljno poznatu problematiku - kamen i adekvatno je obradili.

Rukopis je, osim za studente i postdiplomce tehničkih fakulteta, i dragocijeno štivo za stručnjake različitih profila koji se u praksi bave primjenom kamena u građevinskim konstrukcijama (izgradnja, oblaganje, dekoracija), putogradnji, kao i konzervacijom i restauracijom starijih i savremenih građevina, spomenika kulture i dr.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvo izdanje pod nazivom Tehnička petrografija izdato je još 1984. godine i napisano je na osnovu predavanja koja je autor Nenad Bilbija dugo godina držao na katedri za petrologiju i geohemiju Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu. Drugo, prošireno i dopunjeno izdanje prilagođeno je programu osnovnih i master studija na istoimenom fakultetu. Značajno proširenje učinjeno je u poglavlju o radioaktivnim svojstvima i uticaju prirodne radioaktivnosti na primjenu kamena kao građevinskog materijala, prvenstveno u oblasti arhitektonskog oblikovanja. Knjiga predstavlja značajan doprinos poznavanju i mogućoj primjeni kamena i popunjava veliku prazninu u našoj stručnoj i naučnoj literaturi. Autori su znalački proučili zanimljivu i nedovoljno poznatu problematiku - kamen i adekvatno je obradili. Rukopis je, osim za studente i postdiplomce tehničkih fakulteta, i dragocijeno štivo za stručnjake različitih profila koji se u praksi bave primjenom kamena u građevinskim konstrukcijama (izgradnja, oblaganje, dekoracija), putogradnji, kao i konzervacijom i restauracijom starijih i savremenih građevina, spomenika kulture i dr.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter