Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Priče o noći

Priče o noći

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Peter Hoeg


ISBN:

86-7752-016-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4223

Broj strana:

277

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Priče o noći povezuje jedan datum i jedan motiv. Sve one govore o ljubavi; o ljubavi i njenim preduslovima u noći 19. marta 1929. godine.

O čudesnim putevima ljubavi, o samospoznaji i samoobmani, o ironiji i umjetnosti, Peter Heg piše izazovno i uzbudljivo kao u najboljim djelima latinoameričkog magijskog realizma. Ujedno fasciniran matematikom, Heg piše i pod uticajem snažne naučne logike koja doprinosi preciznom građenju svih osam cjelina koje rastu u jednu opčinjavajuću romanesknu prizmu.

Priče o noći je roman nalik na nepredvidivu pozornicu strasti: stvarnost je oblik ljubavi koji može istovremeno da bude nježan i dramatičan, blag i furiozan...

Podjednako divan, raskošan i neobuzdan, neukrotiv i strastven... Ovde se govori o biću i nebiću ljubavi. O ljudima koji za ljubavlju tragaju, ali je možda nikada ne nalaze. O onima bez ljubavi, koji je nikada neće naći, koliko god života proživjeli. O ljudima koji je nalaze, a onda ne znaju šta će s njom. O ljudima koji shvate šta će s ljubavlju. Neki prekasno. Neki u pravo vreme.

  • Originalni naziv: Fortallinger om Natten...
  • Prevodilac: Nataša Ristivojević-Rajković, Ivana Bojović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priče o noći povezuje jedan datum i jedan motiv. Sve one govore o ljubavi; o ljubavi i njenim preduslovima u noći 19. marta 1929. godine. O čudesnim putevima ljubavi, o samospoznaji i samoobmani, o ironiji i umjetnosti, Peter Heg piše izazovno i uzbudljivo kao u najboljim djelima latinoameričkog magijskog realizma. Ujedno fasciniran matematikom, Heg piše i pod uticajem snažne naučne logike koja doprinosi preciznom građenju svih osam cjelina koje rastu u jednu opčinjavajuću romanesknu prizmu. Priče o noći je roman nalik na nepredvidivu pozornicu strasti: stvarnost je oblik ljubavi koji može istovremeno da bude nježan i dramatičan, blag i furiozan... Podjednako divan, raskošan i neobuzdan, neukrotiv i strastven... Ovde se govori o biću i nebiću ljubavi. O ljudima koji za ljubavlju tragaju, ali je možda nikada ne nalaze. O onima bez ljubavi, koji je nikada neće naći, koliko god života proživjeli. O ljudima koji je nalaze, a onda ne znaju šta će s njom. O ljudima koji shvate šta će s ljubavlju. Neki prekasno. Neki u pravo vreme.

Dodatne informacije

Izdavač Okean
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter