Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Priče iz velike šume

Priče iz velike šume

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-34-095-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K7216

Broj strana:

96

Težina:

126 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Đedović priča sa unutrašnjom mekoćom, toplinom i osjećajnošću. Uvodi malog čitaoca u svijet realne bajke gdje vrlo vješto isprepliće zbilju i maštu. Dječak Riki je realan, Zeb je irealan - vilenjak. Treba konstatovati da je Velika šuma sa svim svojim pričama tajnovita i magična“, istakao je Muhidin Šarić, pisac za djecu i recenzent knjige, naglašavajući da će „Priče iz velike šume“ opravdati i zadovoljiti i najtananije čitalačke ukuse, te velikim i malim čitaocima pružiti ljepotu priče koju neće samo tako zaboraviti.

Radnja knjige događa se u Velikoj šumi koja je kao pozornica na kojoj susrećemo sve njegove razigrane likove.
Tu su i poštar Srećko, (golub), i Princ golubova, tu je i vjeverica Jelica, pa sova, srna, zec, soko, medvjed, riba, miš, i svi drugi stanovnici šume, koje pisac utkiva u priče, onako kako ga privuku nekom svojom osobenošću, originalnošću, duhovnim, ili nekim drugim kreativnim bogatstvom, nekom sposobnošću, kao: izdržljivost, hrabrost, dobrota, drugarstvo i slično, i to sve sa zadatkom da podstakne mladog čitaoca, da probudi njegovu radoznalost, intenzivira njegovo razmišljanje, aktivira njegovu ljubav, pravednost, humanost. I na svu sreću u tome nenametljivo uspijeva.
Pisac veoma ozbiljno prilazi temi o kojoj piše, tako da čitalac ima šta naučiti. Dakle, da se zaključiti da ovaj rukopis, pored literarne, ima i onu drugu, spoznajnu vrijednost koja u ovoj cjelini nikako nije zanemariva.
Vrijedi naglasiti da je knjigu ilustrovala Sanela Husić Musabašić i da je izvrsno uradila svoj posao

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Đedović priča sa unutrašnjom mekoćom, toplinom i osjećajnošću. Uvodi malog čitaoca u svijet realne bajke gdje vrlo vješto isprepliće zbilju i maštu. Dječak Riki je realan, Zeb je irealan - vilenjak. Treba konstatovati da je Velika šuma sa svim svojim pričama tajnovita i magična“, istakao je Muhidin Šarić, pisac za djecu i recenzent knjige, naglašavajući da će „Priče iz velike šume“ opravdati i zadovoljiti i najtananije čitalačke ukuse, te velikim i malim čitaocima pružiti ljepotu priče koju neće samo tako zaboraviti. Radnja knjige događa se u Velikoj šumi koja je kao pozornica na kojoj susrećemo sve njegove razigrane likove. Tu su i poštar Srećko, (golub), i Princ golubova, tu je i vjeverica Jelica, pa sova, srna, zec, soko, medvjed, riba, miš, i svi drugi stanovnici šume, koje pisac utkiva u priče, onako kako ga privuku nekom svojom osobenošću, originalnošću, duhovnim, ili nekim drugim kreativnim bogatstvom, nekom sposobnošću, kao: izdržljivost, hrabrost, dobrota, drugarstvo i slično, i to sve sa zadatkom da podstakne mladog čitaoca, da probudi njegovu radoznalost, intenzivira njegovo razmišljanje, aktivira njegovu ljubav, pravednost, humanost. I na svu sreću u tome nenametljivo uspijeva. Pisac veoma ozbiljno prilazi temi o kojoj piše, tako da čitalac ima šta naučiti. Dakle, da se zaključiti da ovaj rukopis, pored literarne, ima i onu drugu, spoznajnu vrijednost koja u ovoj cjelini nikako nije zanemariva. Vrijedi naglasiti da je knjigu ilustrovala Sanela Husić Musabašić i da je izvrsno uradila svoj posao

Dodatne informacije

Izdavač Planjax komerc
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter