Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Priča o novom prezimenu - Genijalna prijateljica - drugi dio

Priča o novom prezimenu - Genijalna prijateljica - drugi dio

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7470-725-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M6426

Broj strana:

403

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

O Eleni Ferante, koja predstavlja jedan od trenutno najuticajnijih glasova italijanske proze, paradoksalno, ne zna se gotovo ništa. Elena Ferante je pseudonim. Odsustvo biografije pisca, na tragu Bartove teze o smrti autora, kao da fikciji Elene Ferante dodjeljuje prestiž da tumači samu sebe.

Druga knjiga napolitanske tetralogije Elene Ferante, Priča o novom imenu, predstavlja nastavak sage o prijateljstvu Elene i Lile. Dvije junakinje su sada u dvadesetim godinama. Njihove staze se račvaju, stavljajući njihovo prijateljstvo na test daljine. Nesrećni brak je utamničio Lilu u novi oblik samoće. U međuvremenu, Elena je na putu samootkrića. No, ove dvije mlade žene i dalje povezuje komplikovana spona koja ih na momente zbližava i udaljava. Njihovo prijateljstvo oscilira između bolnog zanemarivanja i duboke uzajamne ljubavi i odanosti. U kontekstu ovog neobičnog i komplikovanog prijateljstva, prikazan je razvitak djevojčice u ženu, životno putovanje koji, ponekad, zahtijeva i bolnu cijenu.

  • Originalni naziv: Storia del nuovo cognome...
  • Prevodilac: Jelena Brborić
  • Edicija: Napuljska priča
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

    Detalji

    O Eleni Ferante, koja predstavlja jedan od trenutno najuticajnijih glasova italijanske proze, paradoksalno, ne zna se gotovo ništa. Elena Ferante je pseudonim. Odsustvo biografije pisca, na tragu Bartove teze o smrti autora, kao da fikciji Elene Ferante dodjeljuje prestiž da tumači samu sebe. Druga knjiga napolitanske tetralogije Elene Ferante, Priča o novom imenu, predstavlja nastavak sage o prijateljstvu Elene i Lile. Dvije junakinje su sada u dvadesetim godinama. Njihove staze se račvaju, stavljajući njihovo prijateljstvo na test daljine. Nesrećni brak je utamničio Lilu u novi oblik samoće. U međuvremenu, Elena je na putu samootkrića. No, ove dvije mlade žene i dalje povezuje komplikovana spona koja ih na momente zbližava i udaljava. Njihovo prijateljstvo oscilira između bolnog zanemarivanja i duboke uzajamne ljubavi i odanosti. U kontekstu ovog neobičnog i komplikovanog prijateljstva, prikazan je razvitak djevojčice u ženu, životno putovanje koji, ponekad, zahtijeva i bolnu cijenu.

    Dodatne informacije

    Izdavač Nova knjiga
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter