Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Priča o Googleu

Priča o Googleu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-200-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7204

Broj strana:

287

Težina:

412 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je priča o jednom od najdojmljivijih internetskih uspjeha našega doba. Knjiga se temelji na minucioznom istraživanju tehnološkog i poslovnog aspekta Googlea te čitatelja uvodi u nastajanje i razvoj tvrtke čiji je i sam naziv odavno postao širom svijeta prepoznatljiv glagol.

Dionice Googlea vrijede više od onih Disneyja i General Motorsa zajedno, osoblje se besplatno hrani u kuhinji koju je vodio kuhar Grateful Deada, dok zaposlenici romobilima i koturaljkama presijecaju živopisan kampus Googlea u Silicijskoj dolini.

Priča o Googleu detaljan je prikaz kompanije koju pokreće najnaprednija svjetska tehnologija, a koja je u nekoliko kratkih godina iz temelja izmijenila pristup informacijama o svemu, za svakoga, na svakom mjestu. Sergej Brin i Larry Page prekinuli su 1998. godine poslijediplomski studij na sveučilištu Stanford kako bi promijenili svijet tražilicom koja će besplatno organizirati svaki djelić svake informacije na mreži, i u tome su uspjeli.

Čitatelji će saznati štošta o izvanrednoj poslovnoj pronicljivosti i računalnom čarobnjaštvu koje je kompaniju dovelo na njezin zapanjujući put; o tajnoj mreži računala koja brzinom svjetlosti donosi rezultate pretraživanja; o netradicionalnom pristupu koji joj je omogućio osporavanje dominacije Microsofta i potresanje Wall Streeta. Ova je knjiga svojevrsna Biblija uspjeha mladih kreativaca i menadžera.

  • Originalni naziv: The Google Story
  • Prevodilac: Lidija Vinković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je priča o jednom od najdojmljivijih internetskih uspjeha našega doba. Knjiga se temelji na minucioznom istraživanju tehnološkog i poslovnog aspekta Googlea te čitatelja uvodi u nastajanje i razvoj tvrtke čiji je i sam naziv odavno postao širom svijeta prepoznatljiv glagol. Dionice Googlea vrijede više od onih Disneyja i General Motorsa zajedno, osoblje se besplatno hrani u kuhinji koju je vodio kuhar Grateful Deada, dok zaposlenici romobilima i koturaljkama presijecaju živopisan kampus Googlea u Silicijskoj dolini. Priča o Googleu detaljan je prikaz kompanije koju pokreće najnaprednija svjetska tehnologija, a koja je u nekoliko kratkih godina iz temelja izmijenila pristup informacijama o svemu, za svakoga, na svakom mjestu. Sergej Brin i Larry Page prekinuli su 1998. godine poslijediplomski studij na sveučilištu Stanford kako bi promijenili svijet tražilicom koja će besplatno organizirati svaki djelić svake informacije na mreži, i u tome su uspjeli. Čitatelji će saznati štošta o izvanrednoj poslovnoj pronicljivosti i računalnom čarobnjaštvu koje je kompaniju dovelo na njezin zapanjujući put; o tajnoj mreži računala koja brzinom svjetlosti donosi rezultate pretraživanja; o netradicionalnom pristupu koji joj je omogućio osporavanje dominacije Microsofta i potresanje Wall Streeta. Ova je knjiga svojevrsna Biblija uspjeha mladih kreativaca i menadžera.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter