Detalji
Jeste li se ikad zapitali u čemu je razlika između pleha za pitu i tanjira za pečenje pite ili šta je to, zapravo, holandska šerpa? Da li želite da nabavite najbolje posude i plehove za svoju novu kuhinju? Imate li nedoumica prilikom obavljanja osnovnih kulinarskih zadataka: kako bi trebalo potpaliti vatru u roštilju?
Gdje treba staviti termometar kad provjeravate da li je piletina dobro ispečena? Kako da popravite sos koji se odvojio? Pristupačna objašnjenja i uputstva, koja vas zahvaljujući fotografijama vode korak po korak, odgovoriće vam na ova i na mnoga druga pitanja.
Ovu knjigu shvatite kao najsveobuhvatniji priručnik osnovnog kuhinjskog pribora i kulinarskih tehnika. Prvi dio predstavlja pregledan vodič kroz osnovni pribor i opremu za vašu kuhinju, uz posebna objašnjenja koja se odnose na razlike između materijala od kojeg se izrađuje posuđe, kao i osnovne opise vrsta noževa i njihove upotrebe. Drugi dio sadrži više od dvjesta pedeset kuvarskih tehnika koje će vam pomoći da obavite zahtjevne kuvarske zadatke: sjeckanje povrća u raznim oblicima, uklanjanje kostiju i kože s pilećih prsa, priprema i oblikovanje svježeg tijesta, nadijevanje i glaziranje torti sa više kora. Naći ćete i savjete kako da popravite grešku načinjenju prilikom pripremanja hrane.