Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Pribori i tehnike kuvanja

Pribori i tehnike kuvanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0430-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2730

Broj strana:

368

Težina:

2500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

115,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Jeste li se ikad zapitali u čemu je razlika između pleha za pitu i tanjira za pečenje pite ili šta je to, zapravo, holandska šerpa? Da li želite da nabavite najbolje posude i plehove za svoju novu kuhinju? Imate li nedoumica prilikom obavljanja osnovnih kulinarskih zadataka: kako bi trebalo potpaliti vatru u roštilju?

Gdje treba staviti termometar kad provjeravate da li je piletina dobro ispečena? Kako da popravite sos koji se odvojio? Pristupačna objašnjenja i uputstva, koja vas zahvaljujući fotografijama vode korak po korak, odgovoriće vam na ova i na mnoga druga pitanja.
Ovu knjigu shvatite kao najsveobuhvatniji priručnik osnovnog kuhinjskog pribora i kulinarskih tehnika. Prvi dio predstavlja pregledan vodič kroz osnovni pribor i opremu za vašu kuhinju, uz posebna objašnjenja koja se odnose na razlike između materijala od kojeg se izrađuje posuđe, kao i osnovne opise vrsta noževa i njihove upotrebe. Drugi dio sadrži više od dvjesta pedeset kuvarskih tehnika koje će vam pomoći da obavite zahtjevne kuvarske zadatke: sjeckanje povrća u raznim oblicima, uklanjanje kostiju i kože s pilećih prsa, priprema i oblikovanje svježeg tijesta, nadijevanje i glaziranje torti sa više kora. Naći ćete i savjete kako da popravite grešku načinjenju prilikom pripremanja hrane.

  • Prevodilac: Gordana Subotić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x260
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Jeste li se ikad zapitali u čemu je razlika između pleha za pitu i tanjira za pečenje pite ili šta je to, zapravo, holandska šerpa? Da li želite da nabavite najbolje posude i plehove za svoju novu kuhinju? Imate li nedoumica prilikom obavljanja osnovnih kulinarskih zadataka: kako bi trebalo potpaliti vatru u roštilju? Gdje treba staviti termometar kad provjeravate da li je piletina dobro ispečena? Kako da popravite sos koji se odvojio? Pristupačna objašnjenja i uputstva, koja vas zahvaljujući fotografijama vode korak po korak, odgovoriće vam na ova i na mnoga druga pitanja. Ovu knjigu shvatite kao najsveobuhvatniji priručnik osnovnog kuhinjskog pribora i kulinarskih tehnika. Prvi dio predstavlja pregledan vodič kroz osnovni pribor i opremu za vašu kuhinju, uz posebna objašnjenja koja se odnose na razlike između materijala od kojeg se izrađuje posuđe, kao i osnovne opise vrsta noževa i njihove upotrebe. Drugi dio sadrži više od dvjesta pedeset kuvarskih tehnika koje će vam pomoći da obavite zahtjevne kuvarske zadatke: sjeckanje povrća u raznim oblicima, uklanjanje kostiju i kože s pilećih prsa, priprema i oblikovanje svježeg tijesta, nadijevanje i glaziranje torti sa više kora. Naći ćete i savjete kako da popravite grešku načinjenju prilikom pripremanja hrane.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter