Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Prezimena Srba u Bosni

Prezimena Srba u Bosni

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789997691101

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5759

Broj strana:

925

Težina:

1850 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

58,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Autor je sačininio azbučni popis prezimena sa navođenjem krsnih slava, izvršio obimna istraživanja i obradu navedenih podataka. Unio je četiri osnovna podatka: prezime, krsnu slavu, naziv parohije i naziv protoprezviterata. Prilikom unošenja otklonio je neke očigledne greške i uveo jedinstvene (zvanične) nazive za pojedine krsne slave za koje su parohijalni sveštenici upotrebljavali više različitih naziva.

Raspoložive podatke o prezimenima Srba u Bosni autor je analizirao sa tri aspekta. Prvi i najvažniji rezultat predstavlja poglavlje ove knjige Rečnik prezimena Srba u Bosni, u kome su, po azbučnom redosljedu, data sva prezimena uz navođenje krsne slave koju proslavljaju i parohije i protoprezviterata gdje su zabilježena. Ovaj rječnik obuhvata 5.590 različitih prezimena kod kojih se javljaju 72 različite slave. Iz ovog rječnika se za svako prezime vidi da li ima jednu ili više slava i u kojim parohijama je zabilježeno.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Autor je sačininio azbučni popis prezimena sa navođenjem krsnih slava, izvršio obimna istraživanja i obradu navedenih podataka. Unio je četiri osnovna podatka: prezime, krsnu slavu, naziv parohije i naziv protoprezviterata. Prilikom unošenja otklonio je neke očigledne greške i uveo jedinstvene (zvanične) nazive za pojedine krsne slave za koje su parohijalni sveštenici upotrebljavali više različitih naziva. Raspoložive podatke o prezimenima Srba u Bosni autor je analizirao sa tri aspekta. Prvi i najvažniji rezultat predstavlja poglavlje ove knjige Rečnik prezimena Srba u Bosni, u kome su, po azbučnom redosljedu, data sva prezimena uz navođenje krsne slave koju proslavljaju i parohije i protoprezviterata gdje su zabilježena. Ovaj rječnik obuhvata 5.590 različitih prezimena kod kojih se javljaju 72 različite slave. Iz ovog rječnika se za svako prezime vidi da li ima jednu ili više slava i u kojim parohijama je zabilježeno.

Dodatne informacije

Izdavač Arhiv Republike Srpske
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter