Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Presuda - sabrane pripovetke

Presuda - sabrane pripovetke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Franc Kafka


ISBN:

978-86-521-1268-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5367

Broj strana:

540

Težina:

651 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Franc Kafka za života nije upoznao književnu slavu. Njegova djela su mahom objavljena posthumno, zahvaljujući njegovom prijatelju Maksu Brodu koji se oglušio o Kafkinu testamentarnu volju i nije spalio rukopise već ih ponudio izdavaču. Od tada pa do danas, smatra se da je Kafka jedan od najznačajnijih pisaca XX vijeka koji je ostavio velikog traga u svjetskoj književnosti.

U ovom izdanju sabranih pripovjedaka objedinjene su sve Kafkine priče, od Preobražaja, Presude i Pjevačice Jozefine pa do kraćih proznih zapisa koji se ne nalaze često u antologijama svjetske priče. Poređane prema hronološkom redu nastanka, obilježene strahom i nervozom ljudskog postojanja, ove priče nagovještavaju elemente egzistencijalizma i oslikavaju uzdrmano povjerenje pojedinca u njegovu autonomiju i vjeru koje je prelazak iz XIX u XX vijek doneo modernom čovjeku.

Knjige, pisao je Kafka jednom svome prijatelju početkom 1904. godine, nisu tu da nas čine srećnim. Ljudima su potrebne knjige koje bude kao udarac pesnicom po glavi, knjiga mora da bude sekira za zaleđeno more u nama. Književnost za Kafku nije ukras života, ona čovjeka osvešćuje i ukazuje mu na neminovnost prihvatanja otuđenog svijeta koji nas okružuje.

  • Originalni naziv: Gesammelte erzählungen...
  • Prevodilac: Branimir Živojinović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Franc Kafka za života nije upoznao književnu slavu. Njegova djela su mahom objavljena posthumno, zahvaljujući njegovom prijatelju Maksu Brodu koji se oglušio o Kafkinu testamentarnu volju i nije spalio rukopise već ih ponudio izdavaču. Od tada pa do danas, smatra se da je Kafka jedan od najznačajnijih pisaca XX vijeka koji je ostavio velikog traga u svjetskoj književnosti. U ovom izdanju sabranih pripovjedaka objedinjene su sve Kafkine priče, od Preobražaja, Presude i Pjevačice Jozefine pa do kraćih proznih zapisa koji se ne nalaze često u antologijama svjetske priče. Poređane prema hronološkom redu nastanka, obilježene strahom i nervozom ljudskog postojanja, ove priče nagovještavaju elemente egzistencijalizma i oslikavaju uzdrmano povjerenje pojedinca u njegovu autonomiju i vjeru koje je prelazak iz XIX u XX vijek doneo modernom čovjeku. Knjige, pisao je Kafka jednom svome prijatelju početkom 1904. godine, nisu tu da nas čine srećnim. Ljudima su potrebne knjige koje bude kao udarac pesnicom po glavi, knjiga mora da bude sekira za zaleđeno more u nama. Književnost za Kafku nije ukras života, ona čovjeka osvešćuje i ukazuje mu na neminovnost prihvatanja otuđenog svijeta koji nas okružuje.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter