Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Prestup

Prestup

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Barbara Juing


ISBN:

86-7436-394-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

N0326

Broj strana:

419

Težina:

532 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

London, 1849. Prijestonica živi u strahu. Vlada kolera, a niko ne zna šta joj je uzrok niti koliko dugo će epidemija trajati. Ser Čarls Kuper, istaknuti poslanik i poslovni čovjek, smatra da je London previše opasan za njegovu mlađu kćer, neobično lijepu ali nespokojnu Harijet, pa je šalje na selo - bez njene voljene sestre Meri.

Rašolm je svijetovima udaljen od Londona, pun neobičnih veza: tu je rođak Edvard sa svojim uzbudljivim planovima o novom životu na Novom Zelandu, tetka Lukrecija, zavisnik o popodnevnom vinu i laudanumu, ali i zastrašujuća ledi Kingdom i njena dva poželjna nedostižna sina. Međutim, Rašolm nudi tek privremeni predah Harijet, koja žudi da se vrati svojoj sestri.

Kada se Harijet najzad vrati kući, London postaje opasniji po nju nego ikada prije. Ugroženi su joj zdravlje, sloboda - pa čak i zdrav razum. Mora da bježi. Može li mlada, bespomoćna djevojka da promijeni svoj život? Može li i ona da se ukrca na brod? Shvata li uopšte da će je, ukoliko to učini, više osoba goniti doslovce do nakraj svijeta?

Izvrsno...u potpunosti oživljava jedno davno prošlo vrijeme - New Zeland Herald

Veoma potresna priča, naprosto odiše viktorijanskom atmosferom - Woman and Home

Majstorski izvedeno - Miror

  • Prevodilac: Ljudmila Lazov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

London, 1849. Prijestonica živi u strahu. Vlada kolera, a niko ne zna šta joj je uzrok niti koliko dugo će epidemija trajati. Ser Čarls Kuper, istaknuti poslanik i poslovni čovjek, smatra da je London previše opasan za njegovu mlađu kćer, neobično lijepu ali nespokojnu Harijet, pa je šalje na selo - bez njene voljene sestre Meri. Rašolm je svijetovima udaljen od Londona, pun neobičnih veza: tu je rođak Edvard sa svojim uzbudljivim planovima o novom životu na Novom Zelandu, tetka Lukrecija, zavisnik o popodnevnom vinu i laudanumu, ali i zastrašujuća ledi Kingdom i njena dva poželjna nedostižna sina. Međutim, Rašolm nudi tek privremeni predah Harijet, koja žudi da se vrati svojoj sestri. Kada se Harijet najzad vrati kući, London postaje opasniji po nju nego ikada prije. Ugroženi su joj zdravlje, sloboda - pa čak i zdrav razum. Mora da bježi. Može li mlada, bespomoćna djevojka da promijeni svoj život? Može li i ona da se ukrca na brod? Shvata li uopšte da će je, ukoliko to učini, više osoba goniti doslovce do nakraj svijeta? Izvrsno...u potpunosti oživljava jedno davno prošlo vrijeme - New Zeland Herald Veoma potresna priča, naprosto odiše viktorijanskom atmosferom - Woman and Home Majstorski izvedeno - Miror

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter