Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Razmisli još jednom - Snaga onoga što znamo da ne znamo

Razmisli još jednom - Snaga onoga što znamo da ne znamo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Adam Grant


ISBN:

978-86-521-4300-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B7479

Broj strana:

312

Težina:

295 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Autor svetskog bestselera Originalni

Kategorije:

Sadržaj:

Inteligenciju obično shvatamo kao sposobnost da mislimo i učimo, ali u svetu koji se brzo menja postoji još jedna kognitivna veština koja može imati i veći značaj: sposobnost preispitivanja i ažuriranja znanja. U svakodnevnom životu često slušamo mišljenja koja nam prijaju umesto da prigrlimo ideje koje nas teraju da se zamislimo. Tumačimo nečije neslaganje kao pretnju egu, a ne kao priliku da nešto naučimo, okružujemo se ljudima koji se slažu sa našim zaključcima, dokazujemo da druga strana greši – a gotovo uopšte ne razmišljamo kao naučnici koji tragaju za istinom. Inteligencija nije lek za sve a može biti i kletva: to što smo dobri u razmišljanju može nam predstavljati prepreku u preispitivanju. Što smo bistriji, to više možemo postati slepi za sopstvena ograničenja.

Razmisli još jednom otkriva da ne moramo da verujemo svemu što pomislimo da je tačno, niti moramo u sebe da ugrađujemo svako osećanje koje nam se javi. To je poziv da se oslobodimo beskorisnih stavova i da damo prednost umnoj fleksibilnosti nad ponekad nepotrebnom, glupom doslednošću, da prigrlimo svoje greške i izgradimo kulturu učenja i preispitivanja. Ako je znanje moć, svest da nešto ne znamo korak je ka mudrosti.

  • Prevodilac: Saša Novaković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Inteligenciju obično shvatamo kao sposobnost da mislimo i učimo, ali u svetu koji se brzo menja postoji još jedna kognitivna veština koja može imati i veći značaj: sposobnost preispitivanja i ažuriranja znanja. U svakodnevnom životu često slušamo mišljenja koja nam prijaju umesto da prigrlimo ideje koje nas teraju da se zamislimo. Tumačimo nečije neslaganje kao pretnju egu, a ne kao priliku da nešto naučimo, okružujemo se ljudima koji se slažu sa našim zaključcima, dokazujemo da druga strana greši – a gotovo uopšte ne razmišljamo kao naučnici koji tragaju za istinom. Inteligencija nije lek za sve a može biti i kletva: to što smo dobri u razmišljanju može nam predstavljati prepreku u preispitivanju. Što smo bistriji, to više možemo postati slepi za sopstvena ograničenja. Razmisli još jednom otkriva da ne moramo da verujemo svemu što pomislimo da je tačno, niti moramo u sebe da ugrađujemo svako osećanje koje nam se javi. To je poziv da se oslobodimo beskorisnih stavova i da damo prednost umnoj fleksibilnosti nad ponekad nepotrebnom, glupom doslednošću, da prigrlimo svoje greške i izgradimo kulturu učenja i preispitivanja. Ako je znanje moć, svest da nešto ne znamo korak je ka mudrosti.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Autor svetskog bestselera Originalni

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter