Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Pod pritiskom - Sudski slučajevi koji su potresli Srbiju

Pod pritiskom - Sudski slučajevi koji su potresli Srbiju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4113-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B6884

Broj strana:

312

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Dobitnik nagrade Hugo

Kategorije:

Sadržaj:

Sudski slučajevi koji su potresli Srbiju

„Jednog dana neko će morati da odgovori na pitanje koji su to parametri, zasluge ili rezultati zbog kojih je neko u toj meri bio unapređen za vreme jedne iste garniture pravosudne i one druge vlasti, dok su otpadali protivkandidati koji su sve te prednosti imali, sa mnogo više staža i iskazanih rezultata...“
– Vladimir Vučinić

Kako sudske presude pre izricanja dospevaju do najviših predstavnika vlasti? Može li se kod nas dogoditi da neko pre hapšenja iz medija sazna da će biti uhapšen? Kako se tretiraju sudije u sistemu srpskog pravosuđa, za razliku od, recimo, američkog ili italijanskog? Kako danas u Srbiji prolazi sudija koji sledi sudsku praksu, pretpostavku nevinosti i, u krajnjoj liniji, dobrobit srpske države ali nije po volji političkim moćnicima? Da li je posle „velikog spremanja“ u srpskom pravosuđu 2012. godine sudska vlast postala nezavisna, ili, naprotiv, oruđe u rukama vlasti?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Sudski slučajevi koji su potresli Srbiju „Jednog dana neko će morati da odgovori na pitanje koji su to parametri, zasluge ili rezultati zbog kojih je neko u toj meri bio unapređen za vreme jedne iste garniture pravosudne i one druge vlasti, dok su otpadali protivkandidati koji su sve te prednosti imali, sa mnogo više staža i iskazanih rezultata...“ – Vladimir Vučinić Kako sudske presude pre izricanja dospevaju do najviših predstavnika vlasti? Može li se kod nas dogoditi da neko pre hapšenja iz medija sazna da će biti uhapšen? Kako se tretiraju sudije u sistemu srpskog pravosuđa, za razliku od, recimo, američkog ili italijanskog? Kako danas u Srbiji prolazi sudija koji sledi sudsku praksu, pretpostavku nevinosti i, u krajnjoj liniji, dobrobit srpske države ali nije po volji političkim moćnicima? Da li je posle „velikog spremanja“ u srpskom pravosuđu 2012. godine sudska vlast postala nezavisna, ili, naprotiv, oruđe u rukama vlasti?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Dobitnik nagrade Hugo

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter