Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Nijednom nogom u grobu

Nijednom nogom u grobu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hendrik Groen


ISBN:

978-9958-41-716-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M5649

Broj strana:

293

Težina:

370 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Razlog preporuke:

Svjetski književni fenomen

Kategorije:

Sadržaj:

Još jedna godina i ja još uvijek ne volim stare ljude. Ja? Ja sam star samo 83 godine.

Hendrik Groen je naizgled starac, ali daleko od toga da se tako osjeća i ne planira uskoro umrijeti. Istini za volju, on se sve manje kreće, njegove noge su slabije, i češće posjećuje doktora nego što bi želio. Tehnički gledano on jeste...stariji. Ali on ne mari za to.
Hendrik piše svoj tajni dnevnik, u kojem opisuje godinu dana života u staračkom domu u Amsterdamu. U njemu otkriva sve uspone i padove, komične i tragične situacije, a u svemu tome nastoji biti tipični macho man. No, kada u starački dom doseli žena za kojom je uvijek čeznuo, on se mijenja iz temelja: on polira svoje cipele (ali i zubnu protezu), začešljava ono malo kose koja mu nije opala i pokušava napraviti nešto od ostatka svog života, a to mu baš i ne polazi za rukom...
Nepopustljivi Hendrik Groen - najneverovatniji heroj Holandije - postao je kulturni fenomen u svojoj zemlji, a sada on i njegov anoniman tvorac osvajaju svijet. “Nijednom nogom u grobu” ne samo da će oduševiti starije čitaoce svojim duhovitosti i aktuelnom problematikom, već će sigurno oduševiti i one koji još dugo neće biti njegovi savremenici.

  • Prevodilac: Dragana Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Još jedna godina i ja još uvijek ne volim stare ljude. Ja? Ja sam star samo 83 godine. Hendrik Groen je naizgled starac, ali daleko od toga da se tako osjeća i ne planira uskoro umrijeti. Istini za volju, on se sve manje kreće, njegove noge su slabije, i češće posjećuje doktora nego što bi želio. Tehnički gledano on jeste...stariji. Ali on ne mari za to. Hendrik piše svoj tajni dnevnik, u kojem opisuje godinu dana života u staračkom domu u Amsterdamu. U njemu otkriva sve uspone i padove, komične i tragične situacije, a u svemu tome nastoji biti tipični macho man. No, kada u starački dom doseli žena za kojom je uvijek čeznuo, on se mijenja iz temelja: on polira svoje cipele (ali i zubnu protezu), začešljava ono malo kose koja mu nije opala i pokušava napraviti nešto od ostatka svog života, a to mu baš i ne polazi za rukom... Nepopustljivi Hendrik Groen - najneverovatniji heroj Holandije - postao je kulturni fenomen u svojoj zemlji, a sada on i njegov anoniman tvorac osvajaju svijet. “Nijednom nogom u grobu” ne samo da će oduševiti starije čitaoce svojim duhovitosti i aktuelnom problematikom, već će sigurno oduševiti i one koji još dugo neće biti njegovi savremenici.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Svjetski književni fenomen

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter