Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Kina - II tom

Kina - II tom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4668-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1186

Broj strana:

464

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,50 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Autor svetskih bestselera Pariz, Njujork i Ruska

Kategorije:

Sadržaj:

Autor svetskih bestselera Pariz, Njujork i Ruska

Portret jedne od najosobenijih i najupečatljivijih zemalja sveta

Kina oživljava bogatu teritoriju ove ogromne zemlje u neprestanom razvoju. Od Hongkonga do Pekinga i Velikog zida, od moćne Žute reke do drevne prestonice Nanđinga, od Zapadnog jezera omiljenog među pesnicima do tajanstvenih pećina u Guilinu, pred nama pisac oslikava uspone i padove imperije dok se kolonijalni Zapad sreće sa raskošnim i složenim Istokom u dramatičnom sukobu naroda i kultura.

Raderfurd piše hroniku uspona i padova članova kineskih, britanskih i američkih porodica koje se bore sa bujicom istorije. Pri tome, na svoj prepoznatljivi način, na osnovu temeljnih istraživanja, on slika portret kineske istorije i društva, njenih drevnih tradicija i velikih potresa, i pojavu Kine kao sve jače globalne sile. Putujemo kroz pustolovine i ljubavne priče, sukobe i intrige, ogorčene bitke i neverovatnu sreću.

U ovoj veličanstveno ispričanoj priči zasnovanoj na podrobnim istraživanjima Edvard Raderfurd slika uzbudljiv portret jedne od najosobenijih i najupečatljivijih zemalja sveta.

  • Originalni naziv: China
  • Prevodilac: Aleksandra Čabraja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autor svetskih bestselera Pariz, Njujork i Ruska Portret jedne od najosobenijih i najupečatljivijih zemalja sveta Kina oživljava bogatu teritoriju ove ogromne zemlje u neprestanom razvoju. Od Hongkonga do Pekinga i Velikog zida, od moćne Žute reke do drevne prestonice Nanđinga, od Zapadnog jezera omiljenog među pesnicima do tajanstvenih pećina u Guilinu, pred nama pisac oslikava uspone i padove imperije dok se kolonijalni Zapad sreće sa raskošnim i složenim Istokom u dramatičnom sukobu naroda i kultura. Raderfurd piše hroniku uspona i padova članova kineskih, britanskih i američkih porodica koje se bore sa bujicom istorije. Pri tome, na svoj prepoznatljivi način, na osnovu temeljnih istraživanja, on slika portret kineske istorije i društva, njenih drevnih tradicija i velikih potresa, i pojavu Kine kao sve jače globalne sile. Putujemo kroz pustolovine i ljubavne priče, sukobe i intrige, ogorčene bitke i neverovatnu sreću. U ovoj veličanstveno ispričanoj priči zasnovanoj na podrobnim istraživanjima Edvard Raderfurd slika uzbudljiv portret jedne od najosobenijih i najupečatljivijih zemalja sveta.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Autor svetskih bestselera Pariz, Njujork i Ruska

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter