Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kina - I tom

Kina - I tom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4667-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1185

Broj strana:

504

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,80 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Autor svetskih bestselera Pariz, Njujork i Ruska

Kategorije:

Sadržaj:

Autor svetskih bestselera Pariz, Njujork i Ruska

Epski opis velikog sukoba Istoka i Zapada

Edvard Raderfurd je oduševio milione čitalaca veličanstvenim, opsežnim istorijskim sagama koje pripovedaju istoriju ikoničnih mesta tokom više pokolenja. U knjizi Kina Raderfurd vodi čitaoce u raskošno i očaravajuće okruženje Srednjeg kraljevstva, dramatizujući epohu u kojoj je kolonijalna pohlepa zapadnih sila razbila stabilnost carstva starog dve hiljade godina, a Kinezi su uzvratili napad na način koji odjekuje i danas.

Priča počinje 1839. godine, u praskozorje Prvog opijumskog rata. Opijumska zavisnost desetkuje kinesko stanovništvo dok mladi naučnik prati svog gospodara mandarina u pohodu u kojem, po carevom naređenju, treba da spreče prodaju opijuma. Istovremeno, jedan engleski trgovac stiže u luku Kanton (Guangdžou), sa željom da se obogati trgujući opijumom. Tako počinje epska priča o borbi Kine da spase svoje drevne posede i kulturu od prevlasti zapadnjačkih sila, od Opijumskih ratova preko Tajpinške bune, britanskog uništenja Letnje palate, Bokserskog ustanka i duge vladavine Zmajske carice koja je kulminirala revolucijom 1911. godine, kada se rodila moderna kineska država.
Upoznajemo mladu seljanku koja se bori protiv krutih tradicija svog naroda, mandžurske carice iz dinastije Ćing i ratnike, moćne evnuhe iz Zabranjenog grada, neobuzdane engleske vojnike i usrdne misionare, lukave kineske gusare i mudre filozofe, umetnike, konkubine, prevarante i heroje.

  • Originalni naziv: China
  • Prevodilac: Aleksandra Čabraja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autor svetskih bestselera Pariz, Njujork i Ruska Epski opis velikog sukoba Istoka i Zapada Edvard Raderfurd je oduševio milione čitalaca veličanstvenim, opsežnim istorijskim sagama koje pripovedaju istoriju ikoničnih mesta tokom više pokolenja. U knjizi Kina Raderfurd vodi čitaoce u raskošno i očaravajuće okruženje Srednjeg kraljevstva, dramatizujući epohu u kojoj je kolonijalna pohlepa zapadnih sila razbila stabilnost carstva starog dve hiljade godina, a Kinezi su uzvratili napad na način koji odjekuje i danas. Priča počinje 1839. godine, u praskozorje Prvog opijumskog rata. Opijumska zavisnost desetkuje kinesko stanovništvo dok mladi naučnik prati svog gospodara mandarina u pohodu u kojem, po carevom naređenju, treba da spreče prodaju opijuma. Istovremeno, jedan engleski trgovac stiže u luku Kanton (Guangdžou), sa željom da se obogati trgujući opijumom. Tako počinje epska priča o borbi Kine da spase svoje drevne posede i kulturu od prevlasti zapadnjačkih sila, od Opijumskih ratova preko Tajpinške bune, britanskog uništenja Letnje palate, Bokserskog ustanka i duge vladavine Zmajske carice koja je kulminirala revolucijom 1911. godine, kada se rodila moderna kineska država. Upoznajemo mladu seljanku koja se bori protiv krutih tradicija svog naroda, mandžurske carice iz dinastije Ćing i ratnike, moćne evnuhe iz Zabranjenog grada, neobuzdane engleske vojnike i usrdne misionare, lukave kineske gusare i mudre filozofe, umetnike, konkubine, prevarante i heroje.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Autor svetskih bestselera Pariz, Njujork i Ruska

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter