Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Jutarnja groznica

Jutarnja groznica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Peter Gardoš


ISBN:

978-86-521-2510-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M6091

Broj strana:

232

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,50 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Istinita ljubavna priča.

Kategorije:

Sadržaj:

Izgubili su sve - osim prilike da pronađu jedno drugo.

Lili, draga, kakva si Ti jedna mala veštica?! Potpuno si me opčinila preko telefona! Sada sam još znatiželjniji da li si onakva kakvom te zamišljam na osnovu tvojih pisama. Biće veliki problem ako nisi, ali još veći ako jesi!

Švedska, 1945. Dvadesetpetogodišnjeg Mikloša, nakon boravka u koncentracionom logoru Bergen-Belzen, prebacuju u Švedsku, u bolnicu u rehabilitacionom centru na ostrvu Gotland. Tamo mu nanovo izriču smrtnu presudu: lekar mu daje još šest meseci života. Ali Mikloš objavljuje rat sudbini, i piše sto sedamnaest pisama devojkama iz Mađarske, koje su takođe na oporavku u Švedskoj, sa ciljem da se jednom od njih oženi. Ubrzo nailazi na onu pravu: svojim neodoljivim šarmom očarava devetnaestogodišnju Lili.

Napisana na osnovu pravih pisama koja su razmenjivali Mikloš i Lili, autorovi roditelji, Jutarnja groznica je priča o strasti, želji i izdaji, pravom i lažnom prijateljstvu, sumnji i nadi, i iskupljujućoj moći ljubavi.

  • Originalni naziv: Hajnali láz
  • Prevodilac: Tatjana Babović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Izgubili su sve - osim prilike da pronađu jedno drugo. Lili, draga, kakva si Ti jedna mala veštica?! Potpuno si me opčinila preko telefona! Sada sam još znatiželjniji da li si onakva kakvom te zamišljam na osnovu tvojih pisama. Biće veliki problem ako nisi, ali još veći ako jesi! Švedska, 1945. Dvadesetpetogodišnjeg Mikloša, nakon boravka u koncentracionom logoru Bergen-Belzen, prebacuju u Švedsku, u bolnicu u rehabilitacionom centru na ostrvu Gotland. Tamo mu nanovo izriču smrtnu presudu: lekar mu daje još šest meseci života. Ali Mikloš objavljuje rat sudbini, i piše sto sedamnaest pisama devojkama iz Mađarske, koje su takođe na oporavku u Švedskoj, sa ciljem da se jednom od njih oženi. Ubrzo nailazi na onu pravu: svojim neodoljivim šarmom očarava devetnaestogodišnju Lili. Napisana na osnovu pravih pisama koja su razmenjivali Mikloš i Lili, autorovi roditelji, Jutarnja groznica je priča o strasti, želji i izdaji, pravom i lažnom prijateljstvu, sumnji i nadi, i iskupljujućoj moći ljubavi.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Istinita ljubavna priča.

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter