Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Jezero br. 13

Jezero br. 13

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-3226-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B3337

Broj strana:

288

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Amazonova knjiga godine

Kategorije:

Sadržaj:

Amazonova knjiga godine

Kirkusova knjiga godine

Zima u jednom engleskom selu. Nestala je trinaestogodišnja devojčica. Svi su pozvani da učestvuju u potrazi. Stanovnici sela prečešljavaju vresište, policija je postavila blokade na putevima, fotoreporteri su se sjatili u inače mirno mestašce. Svakodnevni poslovi i dalje moraju da se obavljaju: krave da se muzu, ograde popravljaju, kamen lomi, pivo naliva u krigle, kreveti nameštaju, propovedi pišu, održavaju probe za predstavu pantomime.

Kako se godišnja doba smenjuju, a potraga za devojčicom nastavlja, neki odlaze iz sela, a neki ne mogu da se ne vrate; neki se vezuju, a neki rastaju; neki rađaju, neki umiru; tajne se čuvaju i razotkrivaju; izvori prihoda za život stiču i gube; pokazuju se mali znaci dobrote i preživljavaju neočekivane izdaje. Jezero br. 13, roman čija snaga raste od stranice do stranice, zaranja u ritam prirode i ljudski dar za dobrotu i za nasilje, prateći događaje punih trinaest godina, dok udarni talasi jedne tragedije i dalje potresaju njenu pozornicu.

  • Prevodilac: Tatjana Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Amazonova knjiga godine Kirkusova knjiga godine Zima u jednom engleskom selu. Nestala je trinaestogodišnja devojčica. Svi su pozvani da učestvuju u potrazi. Stanovnici sela prečešljavaju vresište, policija je postavila blokade na putevima, fotoreporteri su se sjatili u inače mirno mestašce. Svakodnevni poslovi i dalje moraju da se obavljaju: krave da se muzu, ograde popravljaju, kamen lomi, pivo naliva u krigle, kreveti nameštaju, propovedi pišu, održavaju probe za predstavu pantomime. Kako se godišnja doba smenjuju, a potraga za devojčicom nastavlja, neki odlaze iz sela, a neki ne mogu da se ne vrate; neki se vezuju, a neki rastaju; neki rađaju, neki umiru; tajne se čuvaju i razotkrivaju; izvori prihoda za život stiču i gube; pokazuju se mali znaci dobrote i preživljavaju neočekivane izdaje. Jezero br. 13, roman čija snaga raste od stranice do stranice, zaranja u ritam prirode i ljudski dar za dobrotu i za nasilje, prateći događaje punih trinaest godina, dok udarni talasi jedne tragedije i dalje potresaju njenu pozornicu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Amazonova knjiga godine

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter