Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Istanbulsko kopile

Istanbulsko kopile

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Elif Safak


ISBN:

9789958302664

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M4133

Broj strana:

349

Težina:

380 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
na stanju

Razlog preporuke:

Od autorice 40 pravila ljubavi

Kategorije:

Sadržaj:

Jednog kišnog poslijepodneva u Istanbulu, mlada žena ulazi u ljekarsku ordinaciju. Ima devetnaest godina i nije udana. Ono što će se dogoditi tog poslijepodneva zauvijek će promijeniti njen život...

Dvadeset godina poslije... Asja kazandži živi sa svojom širom porodicom u Istanbulu. Zbog tajanstvenog porodičnog prokletstva, svi muškarci u porodici umiru u ranim četrdesetim, tako da je to kuća žena. Među njima je Asjina lijepa, buntovna majka Zeliha, koja vodi tatoo salon; Banu, koja je nedavno otkrila svoju vidovitost; Dževrije, stroga profesorica historije; i hipohondrična Feride opsjednuta predstojećom katastrofom. A kada Asjina rodica Armanoush, amerikanka armenskog porijekla, dođe kod njih, dugo skrivane porodične tajne, vezane uz burnu prošlost Turske, počinju izranjati.

Istanbulsko kopile je priča o dvije porodice - turskoj i armensko-američkoj - i njihovim naporima da prikriju svoje jedinstvene identitete u okviru turbulentne turske historije. Ispunjen humorom i razumijevanjem, ovaj raskošni, dramatični roman govori o sjećanju i zaboravu, o napetosti između potrebe za preispitivanjem prošlosti i želje da se ona izbriše.

  • Prevodilac: Mislav Bartulović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Jednog kišnog poslijepodneva u Istanbulu, mlada žena ulazi u ljekarsku ordinaciju. Ima devetnaest godina i nije udana. Ono što će se dogoditi tog poslijepodneva zauvijek će promijeniti njen život... Dvadeset godina poslije... Asja kazandži živi sa svojom širom porodicom u Istanbulu. Zbog tajanstvenog porodičnog prokletstva, svi muškarci u porodici umiru u ranim četrdesetim, tako da je to kuća žena. Među njima je Asjina lijepa, buntovna majka Zeliha, koja vodi tatoo salon; Banu, koja je nedavno otkrila svoju vidovitost; Dževrije, stroga profesorica historije; i hipohondrična Feride opsjednuta predstojećom katastrofom. A kada Asjina rodica Armanoush, amerikanka armenskog porijekla, dođe kod njih, dugo skrivane porodične tajne, vezane uz burnu prošlost Turske, počinju izranjati. Istanbulsko kopile je priča o dvije porodice - turskoj i armensko-američkoj - i njihovim naporima da prikriju svoje jedinstvene identitete u okviru turbulentne turske historije. Ispunjen humorom i razumijevanjem, ovaj raskošni, dramatični roman govori o sjećanju i zaboravu, o napetosti između potrebe za preispitivanjem prošlosti i želje da se ona izbriše.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Od autorice 40 pravila ljubavi

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter