Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Hitler - Samo svijet je bio dovoljan

Hitler - Samo svijet je bio dovoljan

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Brendan Simms


ISBN:

9789958305504

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B3705

Broj strana:

807

Težina:

1200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,00 KM
na stanju

Razlog preporuke:

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2017.

Kategorije:

Sadržaj:

Uži izbor za nagradu Mark Lynton History Prize

Knjiga 2019. godine prema časopisu Daily Telegraph

Hitler: Samo svijet je bio dovoljan temeljita je i radikalno revidirana biografija Adolfa Hitlera. Istaknuti historičar Brendan Simms, otvara novu dimenziju u razumijevanju Hitlerovog pogleda na svijet. U potpunosti objašnjavajući njegova uvjerenja, te dokazujući kako su ideje, kao i uvijek, glavni izvor ubilačkog ponašanja, Simms tvrdi da glavni strateški neprijatelj diktatora, od početka njegove političke karijere dvadesetih godina prošlog stoljeća, nije bio Sovjetski Savez i boljševizam, već globalni kapitalizam i Anglo‑Amerika. Rat protiv Jevreja bio je vođen kako zbog značaja koji je Hitler pridavao borbi protiv navodnih snaga međunarodne plutokratije, tako i zbog njegove želje da se održi domaća kohezija koju je smatrao neophodnom za opstanak na međunarodnoj sceni. Simms, ne samo da donosi potpuno novu sliku Hitlerovog svjetonazora, već pokazuje i zašto je, upravo zbog toga, moralo doći do rata globalnih razmjera

Autoritativan, argumentovan i iscrpan kritički prikaz, Simmsov Hitler neophodno je štivo za svakoga ko želi razumjeti porijeklo i ishode Drugog svjetskog rata.

  • Prevodilac: Muharem Bazdulj
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Uži izbor za nagradu Mark Lynton History Prize Knjiga 2019. godine prema časopisu Daily Telegraph Hitler: Samo svijet je bio dovoljan temeljita je i radikalno revidirana biografija Adolfa Hitlera. Istaknuti historičar Brendan Simms, otvara novu dimenziju u razumijevanju Hitlerovog pogleda na svijet. U potpunosti objašnjavajući njegova uvjerenja, te dokazujući kako su ideje, kao i uvijek, glavni izvor ubilačkog ponašanja, Simms tvrdi da glavni strateški neprijatelj diktatora, od početka njegove političke karijere dvadesetih godina prošlog stoljeća, nije bio Sovjetski Savez i boljševizam, već globalni kapitalizam i Anglo‑Amerika. Rat protiv Jevreja bio je vođen kako zbog značaja koji je Hitler pridavao borbi protiv navodnih snaga međunarodne plutokratije, tako i zbog njegove želje da se održi domaća kohezija koju je smatrao neophodnom za opstanak na međunarodnoj sceni. Simms, ne samo da donosi potpuno novu sliku Hitlerovog svjetonazora, već pokazuje i zašto je, upravo zbog toga, moralo doći do rata globalnih razmjera Autoritativan, argumentovan i iscrpan kritički prikaz, Simmsov Hitler neophodno je štivo za svakoga ko želi razumjeti porijeklo i ishode Drugog svjetskog rata.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2017.

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter