Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Džejn Ejr

Džejn Ejr

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4507-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9405

Broj strana:

576

Težina:

587 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Najpoznatiji roman viktorijanske književnosti

Kategorije:

Sadržaj:

Opazila sam njegove slabosti, razumela sam ih. Najzad sam shvatila, sedeći tu, na toj klupi punoj vresa, pred tom lepom osobom preda mnom, da sedim pored nogu čoveka slabog i zabludelog, kao što sam i ja. Pao je veo sa njegove grubosti i tiranije. Osetila sam tada njegove nedostatke i ohrabrila sam se. Bila sam sa nekim ko je meni ravan – sa nekim sa kim mogu da se prepirem – i kome, ako nađem za shodno, mogu da se oduprem.

Najomiljeniji roman Šarlote Bronte opisuje strastvenu ljubav između hrabre Džej Ejr, koja je u detinjstvu ostala bez roditelja, i briljantnog, zamišljenog i dominantnog Ročestera. Usamljenost i okrutnost Džejninog detinjstva ojačali su njen prirodno nezavisan duh, koji će joj dati snagu svaki put kad bude na prekretnici. Čak i kada se zaljubi u svog poslodavca, i otkrije njegove strašne tajne, biće spremna da napravi odlučan korak.

Objavljujući roman 1847. pod pseudonimom Kurer Bel, engleska spisateljica je najavila novu vrstu heroine – onu čija vrlina, oštar intelekt i neumorna istrajnost probijaju klasne prepreke kako bi je približili voljenom muškarcu. Ovaj roman predstavlja trijumf pripovedanja, a ujedno i nezaboravan prikaz ženske potrage za samopoštovanjem.

  • Prevodilac: Radmila Todorović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Opazila sam njegove slabosti, razumela sam ih. Najzad sam shvatila, sedeći tu, na toj klupi punoj vresa, pred tom lepom osobom preda mnom, da sedim pored nogu čoveka slabog i zabludelog, kao što sam i ja. Pao je veo sa njegove grubosti i tiranije. Osetila sam tada njegove nedostatke i ohrabrila sam se. Bila sam sa nekim ko je meni ravan – sa nekim sa kim mogu da se prepirem – i kome, ako nađem za shodno, mogu da se oduprem. Najomiljeniji roman Šarlote Bronte opisuje strastvenu ljubav između hrabre Džej Ejr, koja je u detinjstvu ostala bez roditelja, i briljantnog, zamišljenog i dominantnog Ročestera. Usamljenost i okrutnost Džejninog detinjstva ojačali su njen prirodno nezavisan duh, koji će joj dati snagu svaki put kad bude na prekretnici. Čak i kada se zaljubi u svog poslodavca, i otkrije njegove strašne tajne, biće spremna da napravi odlučan korak. Objavljujući roman 1847. pod pseudonimom Kurer Bel, engleska spisateljica je najavila novu vrstu heroine – onu čija vrlina, oštar intelekt i neumorna istrajnost probijaju klasne prepreke kako bi je približili voljenom muškarcu. Ovaj roman predstavlja trijumf pripovedanja, a ujedno i nezaboravan prikaz ženske potrage za samopoštovanjem.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Najpoznatiji roman viktorijanske književnosti

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter