Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Pravo intelektualne svojine

Pravo intelektualne svojine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-673-31-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M3871

Broj strana:

358

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pisati o pravnoj materiji koja u tzv. globalizovanom društvu i ekonomiji doživljava svojevrsne zvjezdane trenutke, a to znači i dinamičan razvoj kako na unutrašnjem tako i međunarodnom planu, izuzetno je zahtjevan posao. Taj posao sa uspjehom može obaviti samo onaj iza koga stoji dugogodišnji naučno-istraživački i pedagoški rad, kao nužni temelj na kojem počiva sistematska obrada materije.
Knjiga Pravo intelektualne svojine prof. dr. Slobodana M. Markovića izvanredna je ilustracija upravo rečenog. Autor je u nju utkao ne samo svoje dugogodišnje naučnoistraživačko i pedagoško iskustvo, kao univerzitetski nastavnik predmeta koji se uobičajeno nazivao autorsko pravo i pravo industrijske svojine, a odnedavno sve češće: Pravo intelektualne svojine, nego i dugogodišnji rad kao rukovodilac državne institucije čiji je primarni zadatak upravo zaštita određenih prava intelektualne svojine.
Osnovni kvalitet ove knjige je uspješan spoj teorijske analize najznačajnijih pitanja modernog prava intelektualne svojine i pozitivnopravnih rješenja, pri čemu je autor u značajnoj mjeri koristio i pozitivnopravne propise Bosne i Hercegovine. Naravno, uspješna obrada bilo kojeg predmeta na pravnom studiju podrazumijeva i rad u okviru predavanja, vježbi, seminara, konsultacija, diskusionih grupa i si., što u korišćenju ove knjige znači da pomenuti vidovi izvođenja nastave nude prostor za bliže upoznavanje sa određenim konkretnim pitanjima karakterističnim za pozitivno pravo Bosne i Hercegovine u ovoj oblasti.
Budući da sadržinom obuhvata sve ključne elemente nastavnog plana i programa predmeta Autorsko pravo i Pravo industrijske svojine, odnosno sadašnjeg jedinstvenog predmeta Autorsko pravo i pravo industrijske svojine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, knjiga može služiti kao osnovna udžbenička literatura za pripremanje ispita iz ovih predmeta. Istovremeno, u njoj sadržna analiza i uspješna obrada niza teorijskih pitanja i pozitivnopravnih rješenja, uključujući i njihov mežunarodnopravni aspekt, knjigu preporučuje i polaznicima poslijediplomskog studija.

Sarajevo, avgusta 2007. Nevenko Misita

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pisati o pravnoj materiji koja u tzv. globalizovanom društvu i ekonomiji doživljava svojevrsne zvjezdane trenutke, a to znači i dinamičan razvoj kako na unutrašnjem tako i međunarodnom planu, izuzetno je zahtjevan posao. Taj posao sa uspjehom može obaviti samo onaj iza koga stoji dugogodišnji naučno-istraživački i pedagoški rad, kao nužni temelj na kojem počiva sistematska obrada materije. Knjiga Pravo intelektualne svojine prof. dr. Slobodana M. Markovića izvanredna je ilustracija upravo rečenog. Autor je u nju utkao ne samo svoje dugogodišnje naučnoistraživačko i pedagoško iskustvo, kao univerzitetski nastavnik predmeta koji se uobičajeno nazivao autorsko pravo i pravo industrijske svojine, a odnedavno sve češće: Pravo intelektualne svojine, nego i dugogodišnji rad kao rukovodilac državne institucije čiji je primarni zadatak upravo zaštita određenih prava intelektualne svojine. Osnovni kvalitet ove knjige je uspješan spoj teorijske analize najznačajnijih pitanja modernog prava intelektualne svojine i pozitivnopravnih rješenja, pri čemu je autor u značajnoj mjeri koristio i pozitivnopravne propise Bosne i Hercegovine. Naravno, uspješna obrada bilo kojeg predmeta na pravnom studiju podrazumijeva i rad u okviru predavanja, vježbi, seminara, konsultacija, diskusionih grupa i si., što u korišćenju ove knjige znači da pomenuti vidovi izvođenja nastave nude prostor za bliže upoznavanje sa određenim konkretnim pitanjima karakterističnim za pozitivno pravo Bosne i Hercegovine u ovoj oblasti. Budući da sadržinom obuhvata sve ključne elemente nastavnog plana i programa predmeta Autorsko pravo i Pravo industrijske svojine, odnosno sadašnjeg jedinstvenog predmeta Autorsko pravo i pravo industrijske svojine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, knjiga može služiti kao osnovna udžbenička literatura za pripremanje ispita iz ovih predmeta. Istovremeno, u njoj sadržna analiza i uspješna obrada niza teorijskih pitanja i pozitivnopravnih rješenja, uključujući i njihov mežunarodnopravni aspekt, knjigu preporučuje i polaznicima poslijediplomskog studija. Sarajevo, avgusta 2007. Nevenko Misita

Dodatne informacije

Izdavač Magistrat
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter