Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Pravilo senki

Pravilo senki

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Đulio Leoni


ISBN:

9788652107094

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4819

Broj strana:

419

Težina:

368 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Da li je najlepša žena na svijetu uspjela da se vrati iz kraljevstva sjenki?

Firenca, 1482. godine.

Jedna štamparija je zapaljena, a štampar i graver su ubijeni... Da li zbog toga što su se spremali da odštampaju djelo Pravilo sjenki, koje je Kozimo Mediči dobio od Leona Batiste Albertija i u kome je opisan obred za oživljavanje mrtvih? Lorenco Veličanstveni, Kozimov unuk, vjeruje da je upravo to razlog, utoliko prije što je na mjestu zločina primjećena neodoljiva Simoneta Vespuči, koja je šest godina ranije umrla od sušice. Da li je najljepša žena na svijetu uspjela da se vrati iz kraljevstva sjenki? Rješenje zagonetke krije se u Rimu, gdje je Alberti proveo poslednje godine života.

Zato Lorenco Veličanstveni, vladar Firence, šalje svog prijatelja Pika djela Mirandolu u Rim, gdje će mladić započeti istragu oslanjajući se samo na ogromnu žeđ za znanjem i lakomislenost svojstvenu dvadesetogodišnjacima. Pokušavajući da uđe u trag zagonetnoj ljepotici, Piko otkriva da se između gradskih zidina i ruševina antičkog Rima kuje tajni plan. I da žena koja se navodno vratila iz mrtvih nije sama - ona predvodi cio jedan narod sjenki.

Odličan roman koji pažljivijem čitaocu omogućava da istraži nove puteve znanja, dok onome ko traži samo lijepu priču pruža priliku da se uživi u zanimljivo i, kao i obično, dobro napisano štivo.
Andrea Franko

  • Originalni naziv: La Regola Delle Ombre...
  • Prevodilac: Gordana Breberina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Da li je najlepša žena na svijetu uspjela da se vrati iz kraljevstva sjenki? Firenca, 1482. godine. Jedna štamparija je zapaljena, a štampar i graver su ubijeni... Da li zbog toga što su se spremali da odštampaju djelo Pravilo sjenki, koje je Kozimo Mediči dobio od Leona Batiste Albertija i u kome je opisan obred za oživljavanje mrtvih? Lorenco Veličanstveni, Kozimov unuk, vjeruje da je upravo to razlog, utoliko prije što je na mjestu zločina primjećena neodoljiva Simoneta Vespuči, koja je šest godina ranije umrla od sušice. Da li je najljepša žena na svijetu uspjela da se vrati iz kraljevstva sjenki? Rješenje zagonetke krije se u Rimu, gdje je Alberti proveo poslednje godine života. Zato Lorenco Veličanstveni, vladar Firence, šalje svog prijatelja Pika djela Mirandolu u Rim, gdje će mladić započeti istragu oslanjajući se samo na ogromnu žeđ za znanjem i lakomislenost svojstvenu dvadesetogodišnjacima. Pokušavajući da uđe u trag zagonetnoj ljepotici, Piko otkriva da se između gradskih zidina i ruševina antičkog Rima kuje tajni plan. I da žena koja se navodno vratila iz mrtvih nije sama - ona predvodi cio jedan narod sjenki. Odličan roman koji pažljivijem čitaocu omogućava da istraži nove puteve znanja, dok onome ko traži samo lijepu priču pruža priliku da se uživi u zanimljivo i, kao i obično, dobro napisano štivo. Andrea Franko

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter