Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Pravilo četvorke

Pravilo četvorke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7436-230-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0159

Broj strana:

398

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Tajanstveni šifrovani tekst, divljačko ubistvo na uglednom univerzitetu i tajna renesansnog kneza sudaraju se u lavirintu izdaje, ludila i genijalnosti.

Prinston, Veliki petak 1999. Dvojica studenata završne godine nadomak su rješenja tajni Hipnerotomahije Polifili. Slavna zbog svojih hipnotičkih moći nad onima koji je proučavaju, pet stotina godina stara knjiga možda će najzad predati svoje tajne Tomu Salivenu, čiji je otac bio opsjednut knjigom, i Polu Herisu, kome od toga zavisi budućnost. Rok ističe, a rad na knjizi kao da staje – sve do pojave prastarog dnevnika. Ono što Tom i Pol pronalaze šokira čak i njih – dokaz da je položaj skrivene kripte šiframa unesen na stranice tajanstvenog renesansnog teksta.

Naoružani ovim konačnim ključem, dvojica prijatelja tragaju po neobičnom svijetu Hipnerotomahije – po svijetu zaboravljenih znanja, čudnih seksualnih sklonosti i užasnog nasilja. Ali upravo kad su počeli da uviđaju veličinu svog otkrića, snijegom pokriveni Prinston se zatresao – jedan dugogodišnji proučavalac knjige je ubijen, ustreljen u tihim odajama Odeljenja istorije.

Pravilo četvorke, pripovjest o bezvremenskoj zavjeri, o zasljepljujućim znanjima i ogromnoj snazi mašte, priča o mladiću rastrzanom između obećanja budućnosti i neodoljive prošlosti, koji za vodiče ima samo prijateljstvo i ljubav.


Savremene intrige i prastare knjige

  • Prevodilac: Nenad Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Tajanstveni šifrovani tekst, divljačko ubistvo na uglednom univerzitetu i tajna renesansnog kneza sudaraju se u lavirintu izdaje, ludila i genijalnosti. Prinston, Veliki petak 1999. Dvojica studenata završne godine nadomak su rješenja tajni Hipnerotomahije Polifili. Slavna zbog svojih hipnotičkih moći nad onima koji je proučavaju, pet stotina godina stara knjiga možda će najzad predati svoje tajne Tomu Salivenu, čiji je otac bio opsjednut knjigom, i Polu Herisu, kome od toga zavisi budućnost. Rok ističe, a rad na knjizi kao da staje – sve do pojave prastarog dnevnika. Ono što Tom i Pol pronalaze šokira čak i njih – dokaz da je položaj skrivene kripte šiframa unesen na stranice tajanstvenog renesansnog teksta. Naoružani ovim konačnim ključem, dvojica prijatelja tragaju po neobičnom svijetu Hipnerotomahije – po svijetu zaboravljenih znanja, čudnih seksualnih sklonosti i užasnog nasilja. Ali upravo kad su počeli da uviđaju veličinu svog otkrića, snijegom pokriveni Prinston se zatresao – jedan dugogodišnji proučavalac knjige je ubijen, ustreljen u tihim odajama Odeljenja istorije. Pravilo četvorke, pripovjest o bezvremenskoj zavjeri, o zasljepljujućim znanjima i ogromnoj snazi mašte, priča o mladiću rastrzanom između obećanja budućnosti i neodoljive prošlosti, koji za vodiče ima samo prijateljstvo i ljubav. Savremene intrige i prastare knjige

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter