Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Praško groblje

Praško groblje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Umberto Eko


ISBN:

978-86-10-02027-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M6856

Broj strana:

274

Težina:

580 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Istražujući prirodu laži, neponovljivi Umberto Eko vodi nas u Evropu XIX veka, prepunu misterija i zavera.

Jednog jutra, kapetan Simone Simonini budi se sa amnezijom, sve mu je mutno u glavi i ne može da sagleda prošlost. Osetivši neobično zadovoljstvo dok pušta pero da klizi po hartiji, on počinje da piše dnevnik, a mi na taj način otkrivamo kompleksnu prirodu njegovog identiteta: Simonini je mizantrop, genijalan falsifikator i saradnik brojnih tajnih službi, čovek koji plete mrežu mržnje i straha i učestvuje u stvaranju čuvenih Protokola sionskih mudraca, omiljenog štiva Adolfa Hitlera.


Priča o ovom zloglasnom rukopisu, koji je značajno uticao na nastanak antisemitizma, navodi nas na to da se zapitamo može li se uopšte pripovedati o istoriji ili će istina o svetskom poretku ipakostati zauvek sakrivena? Pišući o manipulaciji dokumentima, Eko nas podseća na to da su oni poput kula od peska i da onima koji ih pronadu mogu otkriti mnogo toga o prošlim vremenima, ali i da jedini tragovi njihovog postojanja mogu biti zrnca prašine.

  • Originalni naziv: Il cimitero di Praga...
  • Prevodilac: Aleksandar Levi, Mirela Radosavljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Istražujući prirodu laži, neponovljivi Umberto Eko vodi nas u Evropu XIX veka, prepunu misterija i zavera. Jednog jutra, kapetan Simone Simonini budi se sa amnezijom, sve mu je mutno u glavi i ne može da sagleda prošlost. Osetivši neobično zadovoljstvo dok pušta pero da klizi po hartiji, on počinje da piše dnevnik, a mi na taj način otkrivamo kompleksnu prirodu njegovog identiteta: Simonini je mizantrop, genijalan falsifikator i saradnik brojnih tajnih službi, čovek koji plete mrežu mržnje i straha i učestvuje u stvaranju čuvenih Protokola sionskih mudraca, omiljenog štiva Adolfa Hitlera. Priča o ovom zloglasnom rukopisu, koji je značajno uticao na nastanak antisemitizma, navodi nas na to da se zapitamo može li se uopšte pripovedati o istoriji ili će istina o svetskom poretku ipakostati zauvek sakrivena? Pišući o manipulaciji dokumentima, Eko nas podseća na to da su oni poput kula od peska i da onima koji ih pronadu mogu otkriti mnogo toga o prošlim vremenima, ali i da jedini tragovi njihovog postojanja mogu biti zrnca prašine.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter