Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Praktikum opće i anorganske kemije

Praktikum opće i anorganske kemije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-30903-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

B1132

Broj strana:

280

Težina:

393 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

46,50 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj Praktikum opće i anorganske kemije s radnim listovima plod je dugogodišnjeg rada sa studentima Tehnološkog fakulteta i srodnih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Udžbenik je napisan u skladu s nastavnim programom predmeta opća i anorganska kemija na dijelu Tehnološkog fakulteta, na Farmaceutsko-biokemij-skom fakultetu i na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, a može korisno poslužiti i na svim srodnim fakultetima i školama.
Opći dio praktikuma napisao je Bruno Mayer, a pokuse anorganske kemije i radne listove Biserka Bach-Dragutinović.
Kemija je znanost koja se usvaja u praktikumima. Predmet opća i anorganska kemija sastoji se od teoretskih objašnjenja i praktičnog rada. Znanstvene zakonitosti objašnjene na predavanjima usvajaju se na vježbama i seminarima preko praktičnih primjera i pokusa. Uspjeh u praktičnom radu ovisi u prvom redu o poznavanju činjenica i laboratorijskih tehnika.
Svrha je ovog udžbenika da svakom studentu, pa i onome s manje znanja iz kemijskih znanosti, omogući da uspješno svlada i provjeri teoretske zakonitosti te ovlada osnovnim laboratorijskim tehnikama kao osnovnim znanjem budućih kemičara.
Studenti kemije trebaju razmišljati o uočenim pojavama, na što ih usmjeravaju radni listovi i time dopunjavaju pedagoški aspekt eksperimenta.
Uz ovaj praktikum preporučujemo knjigu l. Filipovića i S. Lipanovića Opća l anorganska kemija (izdanje Školska knjiga, Zagreb).
Ugodna nam je dužnost zahvaliti recenzentima na mnogim korisnim sugestijama za poboljšanje i razumijevanje teksta, čime su povećali vrijednost ovog Praktikuma.
Zahvaljujemo doc. dr. Augustu Janekoviću na mnogim poboljšanjima i briljantno izrađenim slikama.
Dr. August Janeković je opisao upotrebu gumene propipete i sastavljanje staklenih aparatura od elemenata s ubrušenim spojevima, protumačio princip rada Bunsenova plamenika, obradio volumetrijski pribor i termometre kapljevina-u-staklu, opisao rad univerzalnog terrnostata, protumačio princip rada Bunse-nove vakuum-sisaljke na vodeni mlaz i dao poboljšanu verziju aparata po Victoru Meyeru.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 1995
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj Praktikum opće i anorganske kemije s radnim listovima plod je dugogodišnjeg rada sa studentima Tehnološkog fakulteta i srodnih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Udžbenik je napisan u skladu s nastavnim programom predmeta opća i anorganska kemija na dijelu Tehnološkog fakulteta, na Farmaceutsko-biokemij-skom fakultetu i na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, a može korisno poslužiti i na svim srodnim fakultetima i školama. Opći dio praktikuma napisao je Bruno Mayer, a pokuse anorganske kemije i radne listove Biserka Bach-Dragutinović. Kemija je znanost koja se usvaja u praktikumima. Predmet opća i anorganska kemija sastoji se od teoretskih objašnjenja i praktičnog rada. Znanstvene zakonitosti objašnjene na predavanjima usvajaju se na vježbama i seminarima preko praktičnih primjera i pokusa. Uspjeh u praktičnom radu ovisi u prvom redu o poznavanju činjenica i laboratorijskih tehnika. Svrha je ovog udžbenika da svakom studentu, pa i onome s manje znanja iz kemijskih znanosti, omogući da uspješno svlada i provjeri teoretske zakonitosti te ovlada osnovnim laboratorijskim tehnikama kao osnovnim znanjem budućih kemičara. Studenti kemije trebaju razmišljati o uočenim pojavama, na što ih usmjeravaju radni listovi i time dopunjavaju pedagoški aspekt eksperimenta. Uz ovaj praktikum preporučujemo knjigu l. Filipovića i S. Lipanovića Opća l anorganska kemija (izdanje Školska knjiga, Zagreb). Ugodna nam je dužnost zahvaliti recenzentima na mnogim korisnim sugestijama za poboljšanje i razumijevanje teksta, čime su povećali vrijednost ovog Praktikuma. Zahvaljujemo doc. dr. Augustu Janekoviću na mnogim poboljšanjima i briljantno izrađenim slikama. Dr. August Janeković je opisao upotrebu gumene propipete i sastavljanje staklenih aparatura od elemenata s ubrušenim spojevima, protumačio princip rada Bunsenova plamenika, obradio volumetrijski pribor i termometre kapljevina-u-staklu, opisao rad univerzalnog terrnostata, protumačio princip rada Bunse-nove vakuum-sisaljke na vodeni mlaz i dao poboljšanu verziju aparata po Victoru Meyeru.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter