Detalji
vaj je udžbenik namijenjen prvenstveno studentima agronomskog fakulteta na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju, profesorima u srednjim stručnim školama, agronomima u savjetodavnoj službi, u poljoprivrednim ljekarnama i proizvođačima koji već imaju osnovna agronomska znanja. Zbog opsežne građe sadržaj je ograničen prvenstveno na poznavanje bioloških svojstava izabranih vrsta povrća, njihovim potebama za makro-branivima i mikrobranivima, na znakove pomanjkanja ili toksičnosti pojedinih braniva i fiziološke poremećaje u različitim uvjetima sredine. Uz naznaku samo osnovnih tehnologija u proizvodnji pojedinih kultura ta su znanja osnova za prilagođavanje tehnologija specifičnim uvjetima i namjenama, te kreiranje novih tehnologija, a uvažavajući načela održive proizvodnje povrća. Od svega bogatstva autori su odabrali i obradili 83 vrste i varijeteta iz 14 porodica, koje se u nas uzgajaju kao povrće ili bi se mogle uzgajati, a već su stekle manju ili veću primjenu u susjednim zemljama.