Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Povratak Merlina

Povratak Merlina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Deepak Chopra


ISBN:

867348350-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K4440

Broj strana:

395

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

MERLIN - već samo to ime pobuđuje slike tajnovitosti, čarolije, pustolovine, čudesa i očaranosti. Čarobnjak je središnji lik jednog od najtrajnijih mitova naše kulture, priče o kralju Arthuru i njegovom kraljevstvu, Camelotu. U ranim prikazima legende Merlin je čuvar sve-kolikog znanja; svemoguć, svevideći, vječan.

Povratak Merlina, govori o buđenju čarobnjaka koji sniva duboko u svakome od nas, tako da možemo ponovo osvojiti polje čistog znanja i iz nevinosti naših srca snovima ostvariti novi svijet. Ključevi čudesnoga u životu skriveni su u našoj vlastitoj svijesti, samo kad bismo to mogli shvatiti. Život ce nas obdariti čudesima kad ga počnemo sagledavati kao izraz čudesnoga. Sam po sebi život je čudo. Mi smo ovdje i sada - to je čudo.

Dok čitate ovu knjigu, u likovima Arthura i gospe Guinevere, Melchiora i Merlina, u liku Mordreda i svih ostalih sagledat ćete različite uloge koje preuzimate dok vaša duša sniva u zraci svjetlosti. Naša je sudbina da igramo beskrajne uloge; u drami života nosimo društvene krinke, i u tom žrtvovanju našega pravoga ja njegovoj vanjskoj pojavnosti, u žrtvovanju duha egu, rađa se vrijeme. Ovo je čarobnjakova tajna - oblik ili pojavnost nikad ne mogu do kraja zasjeniti duh. Čarobnjak zna - da bi uistinu bio živ, mora umrijeti za prošlost u svakome trenutku. Mora imati svjesnost sadašnjeg trenutka, svjesnost životnog usredotočenja. Ako vam je pozornost usmjerena na ono što postoji, ako sagledavate njegovu punoću u svakome trenutku, otkrit ćete ples božanskoga u svakome listu, svakoj latici, svakoj vlati trave, u svakoj dugi, svakom brzacu, u svakom dahu svakog živog bića.

Privlačna, složena priča ispunjena zmajevima, čarolijama, tarot kartama, svetim kamenim krugovima, Svetim Gralom, Arturovim mačem, Ekskaliburom, snovima i činima. Dok se snage dobra i zla sukobljavaju, Čopra blistavim umom, duhovnim uvidima i lakim dodirom tka nadahnutu parabolu prožetu nadom da će poverenje, ljubav, saosećaj i svesnost jednog dana zameniti strah, mržnju i neznanje.

Napeta priča s čudesnim preokretima i čarobnim zbivanjima. Poigravanje s mrežom vremena pridonosi živahnijem pripovedanju... Hrabar prikaz arturijanske predaje.

Ovaj maštoviti i sjajan roman razotkriva skrivene mogućnosti čudesa u svakidašnjem svetu, mir koji se nalazi iza beskonačnih promena. Poruka koju nam Merlin prenosi je da iz čistote svojih srca možemo snovima stvoriti novi svet.

  • Originalni naziv: The Return of Merlin
  • Prevodilac: Dina Budak
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x170
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

MERLIN - već samo to ime pobuđuje slike tajnovitosti, čarolije, pustolovine, čudesa i očaranosti. Čarobnjak je središnji lik jednog od najtrajnijih mitova naše kulture, priče o kralju Arthuru i njegovom kraljevstvu, Camelotu. U ranim prikazima legende Merlin je čuvar sve-kolikog znanja; svemoguć, svevideći, vječan. Povratak Merlina, govori o buđenju čarobnjaka koji sniva duboko u svakome od nas, tako da možemo ponovo osvojiti polje čistog znanja i iz nevinosti naših srca snovima ostvariti novi svijet. Ključevi čudesnoga u životu skriveni su u našoj vlastitoj svijesti, samo kad bismo to mogli shvatiti. Život ce nas obdariti čudesima kad ga počnemo sagledavati kao izraz čudesnoga. Sam po sebi život je čudo. Mi smo ovdje i sada - to je čudo. Dok čitate ovu knjigu, u likovima Arthura i gospe Guinevere, Melchiora i Merlina, u liku Mordreda i svih ostalih sagledat ćete različite uloge koje preuzimate dok vaša duša sniva u zraci svjetlosti. Naša je sudbina da igramo beskrajne uloge; u drami života nosimo društvene krinke, i u tom žrtvovanju našega pravoga ja njegovoj vanjskoj pojavnosti, u žrtvovanju duha egu, rađa se vrijeme. Ovo je čarobnjakova tajna - oblik ili pojavnost nikad ne mogu do kraja zasjeniti duh. Čarobnjak zna - da bi uistinu bio živ, mora umrijeti za prošlost u svakome trenutku. Mora imati svjesnost sadašnjeg trenutka, svjesnost životnog usredotočenja. Ako vam je pozornost usmjerena na ono što postoji, ako sagledavate njegovu punoću u svakome trenutku, otkrit ćete ples božanskoga u svakome listu, svakoj latici, svakoj vlati trave, u svakoj dugi, svakom brzacu, u svakom dahu svakog živog bića. Privlačna, složena priča ispunjena zmajevima, čarolijama, tarot kartama, svetim kamenim krugovima, Svetim Gralom, Arturovim mačem, Ekskaliburom, snovima i činima. Dok se snage dobra i zla sukobljavaju, Čopra blistavim umom, duhovnim uvidima i lakim dodirom tka nadahnutu parabolu prožetu nadom da će poverenje, ljubav, saosećaj i svesnost jednog dana zameniti strah, mržnju i neznanje. Napeta priča s čudesnim preokretima i čarobnim zbivanjima. Poigravanje s mrežom vremena pridonosi živahnijem pripovedanju... Hrabar prikaz arturijanske predaje. Ovaj maštoviti i sjajan roman razotkriva skrivene mogućnosti čudesa u svakidašnjem svetu, mir koji se nalazi iza beskonačnih promena. Poruka koju nam Merlin prenosi je da iz čistote svojih srca možemo snovima stvoriti novi svet.

Dodatne informacije

Izdavač Esotheria
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter