Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Povratak kući

Povratak kući

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-447-0385-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K2586

Broj strana:

260

Težina:

380 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Glavni junak romana, Peter Debauer, koji je pripovjedač u prvom licu, kao dijete provodi raspuste kod svojih djeda i bake u Švicarskoj. Uveče sjedi za stolom i čita, dok oni rediguju i koriguju romane za razonodu i dobro raspoloženje, čime zarađuju za život. Kako je tokom pedesetih godina papir bio skup, dječak dobija probne otiske tih romana da po njima švrlja, ali pod uslovom da ne čita na poleđini odštampano.

Jednog dana dječak, sad već učenik starijih razreda, prekoračuje zabranu i čita priču o lutanjima njemačkog vojnika koji se iz Sibira vraća kući, svojoj ženi. Kad vojnik konačno sazna gdje mu se tokom rata preselila žena, stigne do grada i kuće u kojoj živi i zazvoni na njena vrata - na pragu se, pored njegove žene, pojavljuju drugi muškarac i dva djeteta...

Peter Debauer, međutim, ne saznaje šta se dalje zbilo. Stranice s krajem romana već je iskoristio i bacio.

Mnogo godina kasnije, sjeća se te priče i želi da joj sazna kraj. Potraga za krajem priče pretvoriće se u potragu za njenim autorom, čovjekom vještim u brisanju tragova. Pokazaće se da je živio pod raznim identitetima, razvijao različite karijere i imao prilično neuobičajen odnos prema strahotama 20. vijeka.

Kroz to traganje Peter Debauer susreće se sa samim sobom. Potraga za krajem priče prerasta u njegovu vlastitu odiseju, tokom koje otkriva tajne svog porijekla i nalazi put za vlastiti povratak kući, ženi koju voli.

  • Originalni naziv: Die Heimkehr
  • Prevodilac: Spomenka Krajčević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Glavni junak romana, Peter Debauer, koji je pripovjedač u prvom licu, kao dijete provodi raspuste kod svojih djeda i bake u Švicarskoj. Uveče sjedi za stolom i čita, dok oni rediguju i koriguju romane za razonodu i dobro raspoloženje, čime zarađuju za život. Kako je tokom pedesetih godina papir bio skup, dječak dobija probne otiske tih romana da po njima švrlja, ali pod uslovom da ne čita na poleđini odštampano. Jednog dana dječak, sad već učenik starijih razreda, prekoračuje zabranu i čita priču o lutanjima njemačkog vojnika koji se iz Sibira vraća kući, svojoj ženi. Kad vojnik konačno sazna gdje mu se tokom rata preselila žena, stigne do grada i kuće u kojoj živi i zazvoni na njena vrata - na pragu se, pored njegove žene, pojavljuju drugi muškarac i dva djeteta... Peter Debauer, međutim, ne saznaje šta se dalje zbilo. Stranice s krajem romana već je iskoristio i bacio. Mnogo godina kasnije, sjeća se te priče i želi da joj sazna kraj. Potraga za krajem priče pretvoriće se u potragu za njenim autorom, čovjekom vještim u brisanju tragova. Pokazaće se da je živio pod raznim identitetima, razvijao različite karijere i imao prilično neuobičajen odnos prema strahotama 20. vijeka. Kroz to traganje Peter Debauer susreće se sa samim sobom. Potraga za krajem priče prerasta u njegovu vlastitu odiseju, tokom koje otkriva tajne svog porijekla i nalazi put za vlastiti povratak kući, ženi koju voli.

Dodatne informacije

Izdavač Plato
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter