Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Povjesničarka

Povjesničarka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-220-300-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6206

Broj strana:

654

Težina:

1024 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Iz najmračnijeg doba europske povijesti potječe legenda o najokrutnijem vladaru srednjovjekovne Europe, legenda koja već stoljećima u jednakoj mjeri intrigira povjesničare, pisce i filmske redatelje, ona o vlaskom tiraninu Vladu Tepešu. S povijesnog gledišta Vlad Tepeš kriv je za smrt više od dvadeset tisuća stanovnika Vlaške i Transilvanije, u okviru pregovora završio je kao turski talac, poginuo je u bitci protiv Turaka, ili ga je pak slučajno ubio netko od njegovih ljudi. No Vlad Tepeš sasvim sigurno nije bio vampir. To, dakako, tvrde povjesničari. Praznovjerna vjerovanja, narodne pjesme i pučka predaja stanovnika zemalja istočne Europe govore naravno, nešto posve drukčije.

POVJESNIČARKA, ELIZABETH KOSTOVA Deset godina minucioznog povijesnog istraživanja, mnogo osobnog iskustva i putovanja zemljama o kojima piše bili su potrebni Elizabeth Kostovoj kako bi završila svoj roman prvijenac, za koji je još na sveučilištu u Michiganu dobila nagradu za “roman u nastajanju”. Eruditski stil, potresna ljubavna priča i avantura od koje zastaje dah, pretvorili su Povjesničarku u najčitaniji hit godine. Algoritam vam s ponosom predstavlja hrvatski prijevod Povjesničarke Elizabeth Kostove koji izlazi samo dva mjeseca nakon svjetske premijere u prijevodu Damira Biličića i uz izvornu likovnu opremu Patti Ratchford.
Kompleksna radnja ovog romana smještena je gotovo čitavim dijelom u područjima istočne Europe, koja su od srednjeg vijeka sve do današnjih dana natapana krvlju i mučena ratovima pa se jedan dio događa i u Zagrebu i Dubrovniku.
Kada šesnaestogodišnjakinja u bogatoj knjižnici svojega oca pronađe dobro skrivenu knjigu i hrpu požutjelih pisama koja počinju riječima “Moj dragi i nesretni nasljedniče”, počet će potraga najopskurnijim putovima povijesti, utemeljena na činjenici toliko apsurdnoj koliko i mogućoj: Drakula, krvožedni Vlad Tepes je živ.
Vođena vještom spisateljskom rukom Elizabeth Kostove, priča se istovremeno razvija u tri smjera, u tri različita razdoblja: tridesetih godina prošlog stoljeća, profesor Bartolomew Rossi, nakon što mu je maštu i povjesničarski duh zaokupila neobična knjiga, krenuo je u potragu za Drakulom. Neobični, krvavi događaji ubrzo će ga natjerati da odustane, sve dok dvadeset godina kasnije istu knjigu ne pronađe Paul, njegov student. Ubrzo nakon toga, Rossi misteriozno nestaje, a Paul i Rossijeva kći Helen pokušat će riješiti zagonetku. Treći pripovjedni niz počinje dvadeset godina kasnije – nekadašnji student sada je ugledni diplomat, a sudbonosnu je knjigu pronašla njegova kći. Paul je nestao, ostavivši neshvatljivu poruku: “Otišao sam pronaći tvoju majku.” Majku koja je mrtva već dvadeset godina!

  • Originalni naziv: THE HISTORIAN
  • Prevodilac: Damir Biličić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Iz najmračnijeg doba europske povijesti potječe legenda o najokrutnijem vladaru srednjovjekovne Europe, legenda koja već stoljećima u jednakoj mjeri intrigira povjesničare, pisce i filmske redatelje, ona o vlaskom tiraninu Vladu Tepešu. S povijesnog gledišta Vlad Tepeš kriv je za smrt više od dvadeset tisuća stanovnika Vlaške i Transilvanije, u okviru pregovora završio je kao turski talac, poginuo je u bitci protiv Turaka, ili ga je pak slučajno ubio netko od njegovih ljudi. No Vlad Tepeš sasvim sigurno nije bio vampir. To, dakako, tvrde povjesničari. Praznovjerna vjerovanja, narodne pjesme i pučka predaja stanovnika zemalja istočne Europe govore naravno, nešto posve drukčije. POVJESNIČARKA, ELIZABETH KOSTOVA Deset godina minucioznog povijesnog istraživanja, mnogo osobnog iskustva i putovanja zemljama o kojima piše bili su potrebni Elizabeth Kostovoj kako bi završila svoj roman prvijenac, za koji je još na sveučilištu u Michiganu dobila nagradu za “roman u nastajanju”. Eruditski stil, potresna ljubavna priča i avantura od koje zastaje dah, pretvorili su Povjesničarku u najčitaniji hit godine. Algoritam vam s ponosom predstavlja hrvatski prijevod Povjesničarke Elizabeth Kostove koji izlazi samo dva mjeseca nakon svjetske premijere u prijevodu Damira Biličića i uz izvornu likovnu opremu Patti Ratchford. Kompleksna radnja ovog romana smještena je gotovo čitavim dijelom u područjima istočne Europe, koja su od srednjeg vijeka sve do današnjih dana natapana krvlju i mučena ratovima pa se jedan dio događa i u Zagrebu i Dubrovniku. Kada šesnaestogodišnjakinja u bogatoj knjižnici svojega oca pronađe dobro skrivenu knjigu i hrpu požutjelih pisama koja počinju riječima “Moj dragi i nesretni nasljedniče”, počet će potraga najopskurnijim putovima povijesti, utemeljena na činjenici toliko apsurdnoj koliko i mogućoj: Drakula, krvožedni Vlad Tepes je živ. Vođena vještom spisateljskom rukom Elizabeth Kostove, priča se istovremeno razvija u tri smjera, u tri različita razdoblja: tridesetih godina prošlog stoljeća, profesor Bartolomew Rossi, nakon što mu je maštu i povjesničarski duh zaokupila neobična knjiga, krenuo je u potragu za Drakulom. Neobični, krvavi događaji ubrzo će ga natjerati da odustane, sve dok dvadeset godina kasnije istu knjigu ne pronađe Paul, njegov student. Ubrzo nakon toga, Rossi misteriozno nestaje, a Paul i Rossijeva kći Helen pokušat će riješiti zagonetku. Treći pripovjedni niz počinje dvadeset godina kasnije – nekadašnji student sada je ugledni diplomat, a sudbonosnu je knjigu pronašla njegova kći. Paul je nestao, ostavivši neshvatljivu poruku: “Otišao sam pronaći tvoju majku.” Majku koja je mrtva već dvadeset godina!

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter