Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Povijest hrvatskoga književnoga jezika

Povijest hrvatskoga književnoga jezika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Milan Moguš


ISBN:

953-167-043-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K3689

Broj strana:

234

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

38,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Povijest hrvatskoga književnoga jezika akademika Milana Moguša temeljan je pregled tisućljetnog slijeda razvoja hrvatskoga jezika od prvih pisanih spomenika do današnjeg dana. Knjiga bogata primjerima iz hrvatskog jezika i književnosti, ilustrirana jezičnim spomenicima i faksimilima najvažnijih književnih i jezičnih djela, prva je cjelovita povijest hrvatskog jezika. Prevedena je 1995. na engleski A History of the Croatian Language: Toward a Common Standard i 2001. na njemački jezik Geschichte der kroatischen Literatursprache. Knjiga objašnjava trajno i neprekinuto prožimanje hrvatskih narječja u oblikovanju književnog iskaza i trajnu svijest o pripadnosti tih narječja jedinstvenom hrvatskom jezičnom korpusu. Prikazan je put od Baščanske ploče i Vinodolskog zakona, preko prvih inkunabula, Marulićeve Judite, Vrančićeva petojezičnog rječnika, Kačićeve gramatike, do Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika i Akademijinog Povijesnog pregleda, glasova i oblika hrvatskoga književnog jezika.
Nema u nas knjige koja bi taj put stručnije, zornije, ilustriranije, čitljivije prikazala od ove. Knjiga je to u kojoj se objašnjava slijed nastajanja i razvitka književnih stilizacija na hrvatskom jezičnom prostoru, dijalekatski najrazvijenijim i najraznolikijim na cjelokupnom slavenskom prostranstvu.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 1995
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Povijest hrvatskoga književnoga jezika akademika Milana Moguša temeljan je pregled tisućljetnog slijeda razvoja hrvatskoga jezika od prvih pisanih spomenika do današnjeg dana. Knjiga bogata primjerima iz hrvatskog jezika i književnosti, ilustrirana jezičnim spomenicima i faksimilima najvažnijih književnih i jezičnih djela, prva je cjelovita povijest hrvatskog jezika. Prevedena je 1995. na engleski A History of the Croatian Language: Toward a Common Standard i 2001. na njemački jezik Geschichte der kroatischen Literatursprache. Knjiga objašnjava trajno i neprekinuto prožimanje hrvatskih narječja u oblikovanju književnog iskaza i trajnu svijest o pripadnosti tih narječja jedinstvenom hrvatskom jezičnom korpusu. Prikazan je put od Baščanske ploče i Vinodolskog zakona, preko prvih inkunabula, Marulićeve Judite, Vrančićeva petojezičnog rječnika, Kačićeve gramatike, do Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika i Akademijinog Povijesnog pregleda, glasova i oblika hrvatskoga književnog jezika. Nema u nas knjige koja bi taj put stručnije, zornije, ilustriranije, čitljivije prikazala od ove. Knjiga je to u kojoj se objašnjava slijed nastajanja i razvitka književnih stilizacija na hrvatskom jezičnom prostoru, dijalekatski najrazvijenijim i najraznolikijim na cjelokupnom slavenskom prostranstvu.

Dodatne informacije

Izdavač Nakladni zavod Globus
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter