Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Povijest est magistra vitae - o vladavini prostora nad vremenom

Povijest est magistra vitae - o vladavini prostora nad vremenom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-33-004-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5149

Broj strana:

385

Težina:

479 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je knjiga polemika koje se već dva desetljeća, a u širem smislu i gotovo dva stoljeća, vode u BiH, u tim se polemikama sukobljavaju različiti politički koncepti u BiH.

Autor mita o predaji djedovskog štapa šejhu mevlevijskog bratstva ignorira ove zakonomjernosti u povijesti konverzija, te bi od štapa djeda Crkve bosanske napravio most preko kojeg su bosanski krstjani s jedne prešli na drugu obalu konfesionalnog identiteta. Bez minimuma znanstvene argumentacije i intelektualne odgovornosti, jednom plasiran u javnost mit o štapu djeda Crkve bosanske nastavio je svoj život proizvodeći po toj istoj izokrenutoj logici teško mjerljivu društvenu štetu. Pretočen u bošnjacku političku mitologiju bogumilski mit svakim danom poprima sve jasnije populističke dimenzije uz afirmaciju herojske (epske) historijske svijesti, kojoj je za vlastiti opstanak prijeko potreban povijesni neprijatelj.

  • Izdanje: 5
  • Godina: 2008
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je knjiga polemika koje se već dva desetljeća, a u širem smislu i gotovo dva stoljeća, vode u BiH, u tim se polemikama sukobljavaju različiti politički koncepti u BiH. Autor mita o predaji djedovskog štapa šejhu mevlevijskog bratstva ignorira ove zakonomjernosti u povijesti konverzija, te bi od štapa djeda Crkve bosanske napravio most preko kojeg su bosanski krstjani s jedne prešli na drugu obalu konfesionalnog identiteta. Bez minimuma znanstvene argumentacije i intelektualne odgovornosti, jednom plasiran u javnost mit o štapu djeda Crkve bosanske nastavio je svoj život proizvodeći po toj istoj izokrenutoj logici teško mjerljivu društvenu štetu. Pretočen u bošnjacku političku mitologiju bogumilski mit svakim danom poprima sve jasnije populističke dimenzije uz afirmaciju herojske (epske) historijske svijesti, kojoj je za vlastiti opstanak prijeko potreban povijesni neprijatelj.

Dodatne informacije

Izdavač Rabic
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter