Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Potpis u svim stvarima

Potpis u svim stvarima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7470-503-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D1001

Broj strana:

477

Težina:

582 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,70 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U Potpisu u svim stvarima, Elizabet Gilbert se vraća fikciji, ubacujući svoj jedinstveni glas u očaravajuću priču o ljubavi, avanturi i otkriću. Obuhvatajući period XVIII i XIX vijeka, roman prati sudbinu porodice Vitaker koju predvodi poslovni čovjek Henri Vitaker - rođen je u Engleskoj u velikom siromaštvu, a stiče ogromno bogatstvo u Južnoj Americi, zahvaljujući trgovini kininom (ljekovitim drvetom), da bi na kraju postao najbogatiji čovjek Filadelfije. Henrijeva kćerka Alma rođena je 1800. godine (koja od oca, sem novca, nasljeđuje i pamet) i postaje darovita botaničarka. Dok Almu istraživanja vode ka dubljim misterijama evolucije, ona se zaljubljuje u Embrouza Pajka, čovjeka koji slika neponovljive orhideje i odvlači je u svijet drugačiji od njenog svijet duhovnog, božanskog i magičnog. Alma je trezvena naučnica, Embrouz umjetnik utopije ali, ono što ujedinjuje ovaj neobičan par je očajnička želja da razumiju kako svijet funkcioniše.
Roman Potpis u svim stvarima se odvija širom svijeta od Londona do Perua, Filadelfije, Tahitija, Amsterdama... Priča je protkana nezaboravnim karakterima: misionarima, abolicionistima, avanturistima, astronomima, kapetanima, neobičnim genijalcima. Najupečatljivija od svih je priča o Almi Vitaker koja je rođena u doba prosvjetiteljstva, a živi u vrijeme Industrijske revolucije i svjedok je nevjerovatnih trenutaka ljudske istorije kada sve ranije pretpostavke o nauci, religiji, trgovini i društvenim klasama eksplodiraju u opasne nove ideje. Pisano odvažnim, izazovnim duhom tog jedinstvenog vremena, Gilbertina mudra, promišljena i očaravajuća priča će sigurno zarobiti srca i umove čitalaca.

  • Prevodilac: Marija Stamenković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x210
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

U Potpisu u svim stvarima, Elizabet Gilbert se vraća fikciji, ubacujući svoj jedinstveni glas u očaravajuću priču o ljubavi, avanturi i otkriću. Obuhvatajući period XVIII i XIX vijeka, roman prati sudbinu porodice Vitaker koju predvodi poslovni čovjek Henri Vitaker - rođen je u Engleskoj u velikom siromaštvu, a stiče ogromno bogatstvo u Južnoj Americi, zahvaljujući trgovini kininom (ljekovitim drvetom), da bi na kraju postao najbogatiji čovjek Filadelfije. Henrijeva kćerka Alma rođena je 1800. godine (koja od oca, sem novca, nasljeđuje i pamet) i postaje darovita botaničarka. Dok Almu istraživanja vode ka dubljim misterijama evolucije, ona se zaljubljuje u Embrouza Pajka, čovjeka koji slika neponovljive orhideje i odvlači je u svijet drugačiji od njenog svijet duhovnog, božanskog i magičnog. Alma je trezvena naučnica, Embrouz umjetnik utopije ali, ono što ujedinjuje ovaj neobičan par je očajnička želja da razumiju kako svijet funkcioniše. Roman Potpis u svim stvarima se odvija širom svijeta od Londona do Perua, Filadelfije, Tahitija, Amsterdama... Priča je protkana nezaboravnim karakterima: misionarima, abolicionistima, avanturistima, astronomima, kapetanima, neobičnim genijalcima. Najupečatljivija od svih je priča o Almi Vitaker koja je rođena u doba prosvjetiteljstva, a živi u vrijeme Industrijske revolucije i svjedok je nevjerovatnih trenutaka ljudske istorije kada sve ranije pretpostavke o nauci, religiji, trgovini i društvenim klasama eksplodiraju u opasne nove ideje. Pisano odvažnim, izazovnim duhom tog jedinstvenog vremena, Gilbertina mudra, promišljena i očaravajuća priča će sigurno zarobiti srca i umove čitalaca.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter