Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Potapanje velikog ratnog ostrva

Potapanje velikog ratnog ostrva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dušan Miklja


ISBN:

978-86-521-0149-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1443

Broj strana:

269

Težina:

384 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Potapanje Velikog ratnog ostrva je priča o namjeri vlasti da potopi Veliko ratno ostrvo kako bi s njim u Crno more zauvjek otplovili posmrtni ostaci ubijene nepoželjne ličnosti koja je tu krišom pokopana. Ova priča je napisana prije nego što se u javnosti počelo govoriti o tome gdje je grob ubijenog, i tako je literarna istina prethodila onoj stvarnoj - pisac kao da ju je na izvjestan način predvidio.
Ovo simbolično potapanje ostrva u središtu je knjige, tematski podjeljene na četiri cjeline koje govore o graničnim situacijama, kada su život i smrt odjeljeni jedno od drugog jedino gestom, trenom, pukim dahom čak. Priče su poput panoramskog prikaza cijelog Balkana, ali će nas odvesti još dalje - do istoka, s kojim, čini nam se, djelimo čudnovato raspoređeni apsurd.

Potapanje Velikog ratnog ostrva je zbirka priča izuzetne emocionalne i duhovne gustine, koje će u svijesti čitaoca dugo opstajati ne samo zbog nesvakidašnjeg, neobičnog sadržaja već i zbog neočekivanih, ponekad i nevjerovatnih raspleta.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Potapanje Velikog ratnog ostrva je priča o namjeri vlasti da potopi Veliko ratno ostrvo kako bi s njim u Crno more zauvjek otplovili posmrtni ostaci ubijene nepoželjne ličnosti koja je tu krišom pokopana. Ova priča je napisana prije nego što se u javnosti počelo govoriti o tome gdje je grob ubijenog, i tako je literarna istina prethodila onoj stvarnoj - pisac kao da ju je na izvjestan način predvidio. Ovo simbolično potapanje ostrva u središtu je knjige, tematski podjeljene na četiri cjeline koje govore o graničnim situacijama, kada su život i smrt odjeljeni jedno od drugog jedino gestom, trenom, pukim dahom čak. Priče su poput panoramskog prikaza cijelog Balkana, ali će nas odvesti još dalje - do istoka, s kojim, čini nam se, djelimo čudnovato raspoređeni apsurd. Potapanje Velikog ratnog ostrva je zbirka priča izuzetne emocionalne i duhovne gustine, koje će u svijesti čitaoca dugo opstajati ne samo zbog nesvakidašnjeg, neobičnog sadržaja već i zbog neočekivanih, ponekad i nevjerovatnih raspleta.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter