Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Postavljanje IPv6 mreža

Postavljanje IPv6 mreža

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7310-364-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K2566

Broj strana:

630

Težina:

800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

39,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Suštinski, sveobuhvatni i praktični vodič za upoznavanje sa IPv6 konceptima, implementaciju servisa i funkcionisanje u postojećim IPv4 okruženjima.

Postavljanje IPv6 mreža

Nakon što savladate Postavljanje IPv6 mreža:

- Razumjećete trenutne mogućnosti IPv6 tehnologija i servisa
- Razumjećete način primjene IPv6 karakteristika u implementaciji servisa
- Moći ćete da se pripremite za migraciju na IPv6 u svojoj kompaniji
- Moći ćete da projektujete i implementirate IPv6 mrežu u stvarnom okruženju na osnovu primjera iz knjige
- Moći ćete da konfigurišete i otklanjate probleme na IPv6 mrežama
- Znaćete u kom će se smjeru razvijati IPv6 u budućnosti

Ova knjiga je deio edicije Networking Technology u izdanju Cisco Pressa*, koja profesionalcima iz oblasti umrežavanja nudi dragocjene informacije za konstruisanje efikasnih mreža, razumijevanje novih tehnologija i građenje uspješnih karijera.

Veliki broj IPv6 mreža širom svijeta dokaz je da prelazak na sljedeću generaciju IP protokola nije samo puko predviđanje - IPv6 već sada prožima sve aspekte IP umrežavanja i komunikacija. Zato su razumijevanje tehnologija i sposobnost planiranja, projektovanja i postavljanja IPv6 servisa neophodne vještine profesionalaca u oblasti umrežavanja.

Postavljanje IPv6 mreža je osnovni vodič za IPv6 koncepte, implementaciju servisa i funkcionisanje u postojećim IPv4 okruženjima. Savladaćete IPv6 kao zrelu tehnologiju koja može bez ikakvih problema da se primijeni u praksi. Postavljanje IPv6 mreža ide dalje od predstavljanja samo osnova IPv6 tehnologije, ali je i dalje prikladna za čitaoce koji nisu upoznati sa protokolom. Pomoću ove knjige ćete naučiti kako da planirate, isprojektujete, postavite i upravljate IPv6 servisima.

Postavljanje IPv6 mreža počinje ažuriranim poglavljem Dosije IPv6: pregledom izazova koje je postavio IPv4 i mogućnosti IPv6. Nakon toga su obuhvaćeni IPv6 koncepti vezani za IP servise u stvarnim mrežama. Relevantne karakteristike i odgovarajući primjeri konfiguracija predstavljeni su u kontekstu primjene na različitim segmentima mreže.

Znanje o IPv6 stečeno u prvom dijelu knjige ponovo se obnavlja u II Dijelu, gdje je pretočeno u konkretne iskoristive primjere za skoro sva postojeća mrežna okruženja: MPLS provajderi, provajderi IP servisa i preduzeća.

Struktura knjige Postavljanje IPv6 mreža omogućava vam da je koristite kao priručnik za specifične aspekte IPv6 tehnologije, kao vodič za savladavanje tehnologije ili kao vodič za postavljanje IPv6 mreže. Takoe, uvidjećete da ovakav način prezentovanja omogućava nadogradnju iskustava stečenih sa IPv4, tako da možete lako da naučite i ovladate konceptima IPv6.

  • Originalni naziv: Developing IPv6 Networks...
  • Prevodilac: Dijana Lukić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Suštinski, sveobuhvatni i praktični vodič za upoznavanje sa IPv6 konceptima, implementaciju servisa i funkcionisanje u postojećim IPv4 okruženjima. Postavljanje IPv6 mreža Nakon što savladate Postavljanje IPv6 mreža: - Razumjećete trenutne mogućnosti IPv6 tehnologija i servisa - Razumjećete način primjene IPv6 karakteristika u implementaciji servisa - Moći ćete da se pripremite za migraciju na IPv6 u svojoj kompaniji - Moći ćete da projektujete i implementirate IPv6 mrežu u stvarnom okruženju na osnovu primjera iz knjige - Moći ćete da konfigurišete i otklanjate probleme na IPv6 mrežama - Znaćete u kom će se smjeru razvijati IPv6 u budućnosti Ova knjiga je deio edicije Networking Technology u izdanju Cisco Pressa*, koja profesionalcima iz oblasti umrežavanja nudi dragocjene informacije za konstruisanje efikasnih mreža, razumijevanje novih tehnologija i građenje uspješnih karijera. Veliki broj IPv6 mreža širom svijeta dokaz je da prelazak na sljedeću generaciju IP protokola nije samo puko predviđanje - IPv6 već sada prožima sve aspekte IP umrežavanja i komunikacija. Zato su razumijevanje tehnologija i sposobnost planiranja, projektovanja i postavljanja IPv6 servisa neophodne vještine profesionalaca u oblasti umrežavanja. Postavljanje IPv6 mreža je osnovni vodič za IPv6 koncepte, implementaciju servisa i funkcionisanje u postojećim IPv4 okruženjima. Savladaćete IPv6 kao zrelu tehnologiju koja može bez ikakvih problema da se primijeni u praksi. Postavljanje IPv6 mreža ide dalje od predstavljanja samo osnova IPv6 tehnologije, ali je i dalje prikladna za čitaoce koji nisu upoznati sa protokolom. Pomoću ove knjige ćete naučiti kako da planirate, isprojektujete, postavite i upravljate IPv6 servisima. Postavljanje IPv6 mreža počinje ažuriranim poglavljem Dosije IPv6: pregledom izazova koje je postavio IPv4 i mogućnosti IPv6. Nakon toga su obuhvaćeni IPv6 koncepti vezani za IP servise u stvarnim mrežama. Relevantne karakteristike i odgovarajući primjeri konfiguracija predstavljeni su u kontekstu primjene na različitim segmentima mreže. Znanje o IPv6 stečeno u prvom dijelu knjige ponovo se obnavlja u II Dijelu, gdje je pretočeno u konkretne iskoristive primjere za skoro sva postojeća mrežna okruženja: MPLS provajderi, provajderi IP servisa i preduzeća. Struktura knjige Postavljanje IPv6 mreža omogućava vam da je koristite kao priručnik za specifične aspekte IPv6 tehnologije, kao vodič za savladavanje tehnologije ili kao vodič za postavljanje IPv6 mreže. Takoe, uvidjećete da ovakav način prezentovanja omogućava nadogradnju iskustava stečenih sa IPv4, tako da možete lako da naučite i ovladate konceptima IPv6.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter