Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Posljednje suze nafte i krvi

Posljednje suze nafte i krvi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ahmed Burić


ISBN:

978-953-304-115-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4585

Broj strana:

104

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nedvosmislen naslov ove knjige poetski analizira ono što podrazumijevamo pod novom kolonijalizacijom svijeta, ali se taj pjesnički posao najvišega reda, u smislu dekonstrukcije i demontaže noćnih strana ideološkog uma, u Burića odvija u prostoru domaćih mitologema (Žice koncentracijskih logora - najbolje su ograde, one uvijek podsjećaju kakav smo svijet stvorili.).

Mimo manjinskog udjela suznih jeremijada i grudobolne semantike, autor dominantno piše, naravno, ironične stihovne sastavke o novoj seobi naroda, o svijetu kojim ravnaju ideologije i ispraznost, bog novca i korporativni kapital. Pritom njegova stihovna evidencija nema ništa od lažno zabrinutog moraliziranja i tek statističke marljivosti bilježenja toposa nelagode, obmane i doktrine laži domaćih i planetarnih gospodara. Naprotiv, ovdje čitamo gorko-melankolične uvide o zbilji kao prostoru posvemašnje oskudice morala, iskrenosti, ljubavi, plemenitosti, ljudske solidarnosti naprosto. Debakl vrijednosti i pitanje što poslije traume?, ali i poslije ekstatična orgijanja gospodara života i smrti, posluju i lokalno i globalno u Burićevim stihovnim ovjerama.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Nedvosmislen naslov ove knjige poetski analizira ono što podrazumijevamo pod novom kolonijalizacijom svijeta, ali se taj pjesnički posao najvišega reda, u smislu dekonstrukcije i demontaže noćnih strana ideološkog uma, u Burića odvija u prostoru domaćih mitologema (Žice koncentracijskih logora - najbolje su ograde, one uvijek podsjećaju kakav smo svijet stvorili.). Mimo manjinskog udjela suznih jeremijada i grudobolne semantike, autor dominantno piše, naravno, ironične stihovne sastavke o novoj seobi naroda, o svijetu kojim ravnaju ideologije i ispraznost, bog novca i korporativni kapital. Pritom njegova stihovna evidencija nema ništa od lažno zabrinutog moraliziranja i tek statističke marljivosti bilježenja toposa nelagode, obmane i doktrine laži domaćih i planetarnih gospodara. Naprotiv, ovdje čitamo gorko-melankolične uvide o zbilji kao prostoru posvemašnje oskudice morala, iskrenosti, ljubavi, plemenitosti, ljudske solidarnosti naprosto. Debakl vrijednosti i pitanje što poslije traume?, ali i poslije ekstatična orgijanja gospodara života i smrti, posluju i lokalno i globalno u Burićevim stihovnim ovjerama.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter