Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Poslednja ljubav u Carigradu i Unikat

Poslednja ljubav u Carigradu i Unikat

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-01192-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0805

Broj strana:

344

Težina:

445 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Uz Posljednju ljubav u Carigradu ide špil tarot karata u kojima treba gatati kako da se čita, šta da se razumije i zašto da se živi uz jednu priču koja je dramatična već u naslovu i ne prestaje to da bude do posljednje napisane reči. Njen barokni junak mora da nestane, ali to nije sve, jer bog svoje ljubimce nagrađuje najvećom srećom i najvećom nesrećom u isti mah.
Unikat je roman-delta u kojem je Pavić jednoj detektivskoj istrazi dodijelio sto krajeva iako je jedna smrt uvek ista, dok jedna ljubav to nikada nije. U sjenci njegovih najpoznatijih romana, ovo je roman o kojem se možda nije dovoljno mislilo i pisalo iako je izuzetno efektan - od brkova koji se s početka priče nose zakačeni pravo na osmeh do snova Distelija i Lempicke koje na kraju treba prodenuti kroz iglene uši rečenice.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Uz Posljednju ljubav u Carigradu ide špil tarot karata u kojima treba gatati kako da se čita, šta da se razumije i zašto da se živi uz jednu priču koja je dramatična već u naslovu i ne prestaje to da bude do posljednje napisane reči. Njen barokni junak mora da nestane, ali to nije sve, jer bog svoje ljubimce nagrađuje najvećom srećom i najvećom nesrećom u isti mah. Unikat je roman-delta u kojem je Pavić jednoj detektivskoj istrazi dodijelio sto krajeva iako je jedna smrt uvek ista, dok jedna ljubav to nikada nije. U sjenci njegovih najpoznatijih romana, ovo je roman o kojem se možda nije dovoljno mislilo i pisalo iako je izuzetno efektan - od brkova koji se s početka priče nose zakačeni pravo na osmeh do snova Distelija i Lempicke koje na kraju treba prodenuti kroz iglene uši rečenice.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter