Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Portret

Portret

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Iain Pears


ISBN:

86-7436-464-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

N0342

Broj strana:

147

Težina:

281 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ambiciozna knjiga, vješto napisana...hrabra, neobična i zastrašujuće dobra.
Time Out

Portret je pripovjest o slikaru Henriju Mekalpinu, koji je napustio uspješnu karijeru u Londonu, bogate mentore i blagonaklone vlasnike galerija, i povukao se u osamu golog, vjetrovitog ostrva Ua uz obalu Bretanje. Četiri godine kasnije stiže mu prvi posjetilac - nekadašnji prijatelj i pokrovitelj, uticajni likovni kritičar Vilijam Nejsmit. Došao je, kaže, da pozira Mekalpinu za portret. Dok slikar nastoji da na platnu prikaže Nejsmitovu pravu prirodu, zajedno sa slikom pomalja se i istina o izdaji, dvoličnosti, zabranjenoj ljubavi, samoubistvu i, naposletku, ubistvu. Ovo je složena, sablasna i uzbudljiva priča iz pera istinskog majstora.

Samo je autor samouvjeren i pronicljiv kao Pirs u stanju da izvede ovako nešto... Očaravajuće. I veoma strašno.
Newsweek

Možda najnoviji Pirsov roman nije obiman kao dva prethodna, ali bila bi greška sažetost pomiješati s nedostatkom dubine.Kao i sva najvrijednija umjetnička dela, tako i Portret u svom krhkom ramu krije čitavo blago.

Book Page

  • Prevodilac: Maja Kaluđerović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ambiciozna knjiga, vješto napisana...hrabra, neobična i zastrašujuće dobra. Time Out Portret je pripovjest o slikaru Henriju Mekalpinu, koji je napustio uspješnu karijeru u Londonu, bogate mentore i blagonaklone vlasnike galerija, i povukao se u osamu golog, vjetrovitog ostrva Ua uz obalu Bretanje. Četiri godine kasnije stiže mu prvi posjetilac - nekadašnji prijatelj i pokrovitelj, uticajni likovni kritičar Vilijam Nejsmit. Došao je, kaže, da pozira Mekalpinu za portret. Dok slikar nastoji da na platnu prikaže Nejsmitovu pravu prirodu, zajedno sa slikom pomalja se i istina o izdaji, dvoličnosti, zabranjenoj ljubavi, samoubistvu i, naposletku, ubistvu. Ovo je složena, sablasna i uzbudljiva priča iz pera istinskog majstora. Samo je autor samouvjeren i pronicljiv kao Pirs u stanju da izvede ovako nešto... Očaravajuće. I veoma strašno. Newsweek Možda najnoviji Pirsov roman nije obiman kao dva prethodna, ali bila bi greška sažetost pomiješati s nedostatkom dubine.Kao i sva najvrijednija umjetnička dela, tako i Portret u svom krhkom ramu krije čitavo blago. Book Page

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter